nikola vucevic

Vučević: Voleo bih da jednog dana dođem u Zvezdu

Košarkaš Orlanda Nikola Vučević kazao je da bi voleo da zaigra za Crvenu zvezdu, ali da ima vremena za tako nešto, s obzirom na to da je tek na početku NBA karijere. 
-Voleo bih da jednog dana dođem u Zvezdu, ali ima vremena, praktično sam tek počeo NBA karijeru. Voleo bih da dođem, makar odigrao jednu utakmicu za Zvezdu – kazao je Vučević novinarima u Beogradu. 
Ovaj 24-godišnji crnogorski košarkaš je poslednjih godina redovan na Zvezdinim utakmicama, kada sa Orlandom završi obaveze u NBA ligi. Vučević je posebno pohvalno govorio o centru Zvezde i najkorisnijem igraču Evrolige ove sezone Bobanu Marjanoviću. 
-Bobi ove sezone igra sjajno, nosilac je igre Zvezde, pruža sjajne partije. Mnogo mi je drago zbog njega, poznajemo se, odličan je momak i zbog njega mi je posebno drago. U NBA ligi se igra mnogo brža košarka, ali mislim da bi mogao da se snađe. U svakom slučaju mislim da ima kvalitet za NBA, trebalo bi da proba – rekao je Vučević. 
Vučević je bio na drugom duelu Zvezde i Cedevite u finalu Jadranske lige, a u hali Pionir dobio je velike ovacije. 
-Svakom sportisti prijaju ovacije, drago mi je što su me navijači prepoznali. Volim da dođem da gledam Zvezdu, ovo je mnogo lepo iskustvo – istakao je Vučević. 
Vučević je dodao da mu je krivo što nije gledao polufinalnu seriju protiv Zvezdinog „večitog“ rivala Partizana. 
-Krivo mi je, voleo bih da sam to gledao. ‘Večiti’ derbi je nešto drugačije – dodao je on. 
Prema njegovim rečima, Zvezda ga je oduševila jer cele sezone igra na visokom nivou. 
-Zvezda tokom cele sezone igra na visokom nivou. Stvarno je sjajno održavati formu toliki broj utakmica. Igraju odlično i nadam se da će osvojiti trofej u Jadranskoj ligi – rekao je Vučević. 
On je naveo da je zadovoljan sezonom u Orlandu, ali da mu je žao što se ekipa nije plasirala u plej-of NBA lige. 
-Zadovoljan sam, imao sam odličnu sezonu, najbolju do sada. Isplatio mi se rad i trud tokom leta. Malo mi je žao što nismo pružali očekivane partije, ali je na to mnogo uticalo neiskustvo. Mogli smo više, ali je pred nama svetla budućnost – rekao je Vučević. 

Povezana vest:  Đorđević: Kalinić je razumeo, ali to neka ostane između nas

PHOTO: ATAImages