nba novi logoNBA VESTI
Klivlend opet bolji od Atlante

U drugoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Klivlend je jutros savladao Atlantu sa 94:82 (26:21, 28:28, 30:17, 10:16) i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Do duplog brejka, odnosno druge uzastopne pobede u Atlanti, Klivlend je predvodio fenomenalni Lebron Džejms sa 30 poena, 11 asistencija i devet uhvaćenih lopti. Nedostajao mu je, dakle, samo jedan skok da bi ostvario dvocifren učinak u tri kategorije.
Džejms je tako nastavio sa dominacijom u ovoj finalnoj seriji pošto je, podsećanja radi, i u prvom duelu Klivlenda i Atlante bio najbolji pojedinac susreta sa 31 košem, osam skokova i šest asistencija.
Izuzetnom efikasnošću i u jutrošnjem duelu Džejms se izjednačio sa Džerijem Vestom na 4. mestu igrača koji su u plej of utakmicama postigli 30 ili više poena. Vest i Džejms su to učinili po 74 puta, a ispred njih su samo Karim Abdul Džabar (75), Kobi Brajant (88) i, bez sumnje, najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan koji je na 109 utakmica postigao više od 30 koševa!
Denis Šruder sa 13 poena bio najefikasniji pojedinac Atlante koa se, posle dva poraza na svom terenu, nalazi pred ranom eliminacijom u finalnoj seriji iako je u plej of ušla kao najbolje plasirani tim Istočne konferencije.
Naredne dve utakmice igraće se u Klivlendu, a prva od njih već u noći izmešu nedelje i ponedeljka.

Povezana vest:  EVROLIGA, ŽREB, Partizan u trećem "šeširu"