dule vujosevic kzn okt 2014 3

Vujošević: Biće teško i napeto protiv Metalca

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da očekuje tešku i napetu utakmicu protiv Metalca, ali i istakao da će njegov tim dati sve od sebe da nastavi niz dobrih rezultata u Superligi Srbije.

-Zaista se radi o trećoj po kvalitetu ekipi u Superligi Srbije. Znamo da će vladati veliko interesovanje za utakmicu, da će hala biti puna. Sve utakmice protiv Metalca ove godine su bile veoma teške i napete, neće se razlikovati ni sutrašnja – rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.
Partizan sutra od 18.00 gostuje ekipi Metalca u 11. kolu Superlige Srbije. Crno-beli posle deset odigranih kola u domaćem šampionatu imaju devet pobeda, dok Metalac ima skor od šest trijumfa i četiri poraza.
-I jednoj i drugoj ekipi utakmica predstavlja igru prestiža, jer se Metalac dobro obezbedio kada je u pitanju treća pozicija, mi sa drugog teško da možemo gore ili dole. Bez obzira na sve to, naravno da ćemo pokazati najviše što možemo i najbolje što umemo da bismo branili rejting svog kluba i da bismo nastavili niz dobih partija – kazao je Vujošević.
Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić je naveo da je Metalac izrastao u ozbiljan košarkaški kolektiv.
-Oni su svojim igrama pokazali da su u ovom trenutku treći klub u Srbiji. To je ekipa koja zaslužuje maksimalnu pažnju, na kraju krajeva dobili su i reprezentativca, Đorđa Majstorovića, što je za svaku pohvalu – rekao je Gašić.
Centar crno-belih Nikola Milutinov istakao je da će Partizan u sutrašnjem meču morati da opravda ulogu favorita.
-Očekuje nas teška utakmica. Metalac je uvek neugodan protivnik, naročito na svom terenu. Mi moramo da opravdamo ulogu favorita tako što će svaki igrač dati svoj maksimum, pre svega u odbrani – rekao je Milutinov.
Selekor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević danas je objavio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo. Na tom spisku su iz tabora crno-belih Dragan Milosavljević, Milan Mačvan i Nikola Milutinov.
-Jedini ko snosi odgovornost za rezultate tog tima je selektor i on ima pravo da po svom ukusu i izboru sastavlja tim. Nisam ga dobro ni sagledao ni proučio, ono što me najviše interesovalo je koji se igrači iz Partizana nalaze na tom spisku i to je ono što je bilo i očekivano – rekao je Vujošević.
Milutinov je naveo da mu je drago što je pozvan u nacionalni tim.
-Drago mi je što sam uopšte došao na taj spisak i to će biti dodatni motiv da bolje treniram, radim i da pružam što bolje partije u narednom periodu – kratko je kazao Milutinov.

Povezana vest:  22. KOLO NLB LIGE, Kešelj želi pobedu!