kss logo

KSS i srpski klubovi: Sastanak sa ABA i Evroligom što pre

Košarkaški savez Srbije (KSS) i klubovi učesnici regionalne lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac) zvanično su pozvali predstavnike Evrolige i ABA lige na sastanak u Beograd radi postizanja dogovora oko budućeg funkcionisanje regionalnog takmičenja.
-Na sastanku održanom 22. maja, na kome su prisustvovali predstavnici KSS i četiri kluba učesnika regionalne lige, dogovoreno je da Vam se obratimo sa molbom za organizovanje sastanka u Beogradu. Prethodni sastanak u ovom formatu je održan u Beogradu, u junu 2009 i tada su postignuti konkretni dogovori na koje su svojim potpisom saglasnost dali svi učesnici – kako predsednici srpskih klubova i Saveza, tako i predstavnici Evrolige i ABA lige. Nažalost, većina tada dogovorenih stvari nije zaživela u praksi – navodi se u pismu.
KSS i srpski klubovi navode „da smo trenutno u situaciji kada imamo izuzetnu priliku da postignemo dogovor o načinu organizacije i funkcionisanja regionalne lige koji bi bio garant njene uspešnosti u budućnosti. Imajući u vidu da je uticaj regionalne lige na razvoj košarke u celom regionu veliki, sigurni smo da bi takav dogovor dao snažan doprinos jačanju regionalne lige i samim tim košarke na prostorima bivše Jugoslavije.
-Zato vas pozivamo da se u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa vašim obavezama i planovima, sastanemo u Beogradu i kroz konstruktivan razgovor postignemo rešenje koje bismo svi zajedno prihvatili i pomogli u primeni istog – poručuje se u pismu koje je poslato na adresu Evrolige i ABA lige.

Povezana vest:  Menc novi selektor Nemačke