covic i lisac arena 1

Čović pisao Liscu: Ne gurajte sve klubove protiv Zvezde 

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović uputio ej danas pismo rukovodiocima ABA lige na čelu sa Romanom Liscem u kojem se navodi da je interes postojanja regionalne lige iznad svih ličnih interesa i pozvao ih da ne manipulišu u javnosti kako aktuelni šampion želi da kontroliše takmičenje.
Zvezda je jedan od tri kluba koji nije potpisao novi dogovor po kojem bi 80 odsto vlasništva pripalo klubovima, a ostatak fiziekim licima, a prvi čovek bi i dalje ostao Roman Lisac.
-Ovo su grube manipulacije i neistine yyto ne bi smelo da bude manir u odnosima poslovnih ljudi. Vi pokušavate da gurate sve klubove protiv Crvene zvezde što Vam neće uspeti jer i sami ste svesni svih propusta koje ste učinili – navodi se u pismu Crvene zvezde koje je potpisao Čović.
Čović je istakao da je interes „crveno-belih“ regionalna liga koja je priznata od Evrolige, ali i FIBA. 
-Interes postojanja regionalne lige je iznad svakog pojedinačnog interesa, pa makar to bio interes šest ili više privatnih lica.
U saopštenju se takođe mole čelnici ABA da ne zastrašuju srpske klubove plaćanjem kotizacije od 15.000 evra, pošto rezultati iz sezone 2014/15 ukazuju da ne bi trebalo ništa da plaćaju.
-Mogli bismo još mnogo toga da nabrajamo, ali nam to nije cilj. Naš cilj je unapređenje regionalne lige po modelu koji neće ugroziti naše klubove, naše nacionalne saveze i naše reprezentativne selekcije. Posle svega, mi sasvim sigurno nećemo snositi odgovornost za sve dalje komplikacije na relaciji FIBA – ABA, a i šire. Nikako i nikada nam neće biti jasno kako je moguće da interes šest privatnih lica bude iznad interesa svih košarkaških subjekata u regionu.
Iz košarkaškog kluba Crvena zvezda takođe su tražili zapisnik sa sastanka održanog prošle nedelje, uz napomenu da bi on trebalo da bude sređen onako kako je urađen stenogram sa sastanka u Beogradu sredinom aprila.

Povezana vest:  NBA VESTI, Minesota pobedila Lejkerse u pripremnom meču u Londonu

PHOTO: ATAImages