Marina Maljkovic KZS 1Marina Maljković: Dođite u Šumice!

Ženska košarkaška reprezentacija srbije ušla je u Beogradu u poslednju fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koji će se od 11. do 28. juna održati u Mađarskoj i Rumuniji. Posle skraćenja spiska, pripremE nastavlja 15 igračica pod komandom selektorke Marine Maljković.
Srpske reprezentativke ovog vikenda prvi put će se predstaviti beogradskoj publici. U dvorani Šumice u petak i nedelju od 20 časova, one će igrati prijateljske utakmice protiv najbolje selekcije Kine.
– Utakmice protiv reprezentacije Kine nam dolaze u pravo vreme. Ne postoji u ovom trenutku bolji protivnik protiv koga možemo da proverimo koliko smo napredovale i na čemu još moramo da radimo. Kina je fizički veoma dominantna reprezentacija. Prejake su pogotovo na centarskim pozicijama. Mi smo spremili neke taktičke varijante i videćemo koliko su naše devojke spremne da to sprovedu na terenu – rekla je selektorka Marina Maljković.
Kina je vrlo ozbiljno pristupila ovim prijateljskim duelima.
Reprezentaciju koja je peta na svetu, predstavlja izuzetno brojna delegacija.
– Od početka priprema igrale smo na Zlatiboru, pa u Vršcu i sada dolazimo do Beograda. Mislim da će ovo biti dve vredne utakmice za gledanje. Pozivam publiku da dođe u Šumice i u petak i u nedelju, jer bi nam podrška sa tribina mnogo značila – ističe Marina Maljković.
Prvi duel Srbije i Kine na programu je u petak u 20 časova, a drugi se igra u nedelju u isto vreme uz direktan prenos na RTS-u. Ulaz u dvoranu Šumice je slobodan.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kevin Durant najbolji američki košarkaš 2010. godine