nba novi logoNBA VESTI
Golden Stejt posle 40 godina u finalu NBA lige

Košarkaši Golden Stejta savladali su jutros u Ouklendu Hjuston sa 104:90 (17:22, 35:24, 22:22, 30:22) i ukupnim rezultatom 4:1 u finalnoj seriji plej ofa osvojili titulu prvaka Zapadne konferencije, a ujedno se plasirali i u veliko finale NBA lige u kojem će se za šampionski prsten boriti protiv Klivlenda koji je u finalnoj seriji plej ofa Istoka pobedio Atlantu sa 4:0.
Predvođen Stefonom Karijem, najkorisnijim igračem ligaškog dela šampionata (MVP) Golden Stejt je posle 40 godina ponovo došao u priliku da se bori za titulu prvaka najjače lige na svetu.
Sa 26 poena, osam skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti Kari je i ovog puta imao najveći doprinos u pobedničkom timu, za razliku od Džejmsa Hardena koji je još jednom razočarao brojne pristalice Hjustona.
Harden je utakmicu završio sa 14 koševa, uz katastrofalan procenat šuta iz igre, jer je pogodio samo dva puta iz 11 pokušaja, pri čemu je izgubio čak 13 lopte, što je apsolutni rekord u plej of utakmicama u istoriji NBA lige.
Dvajt Hauard je, praktično, bio usamljen u poraženom timu o čemu svedoči njegov učinak od 18 poena i 16 skokova, dok je s druge strane Keri imao punu pomoć Herisona Barnsa i Kleja Tompsona pa je ovakav epilog bio i očekivan.
Od 24 koša koliko je postigao na ovom meču, Barns je 13 ubacio u poslednjoj deonici. Tompson je, pak, bio konstantan tokom celog susreta koji je završio sa 20 poena.
Prva utakmica velikog finala plej ofa NBA lige igraće se 4. juna u Ouklendu.

Povezana vest:  Šakota: Megu moramo ozbiljno da shvatimo; Štimac: Kao da je EL