a kosarkasice DOCEK017

Mali i Udovičić dočekali košarkašice

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dočekao je u Skupštini grada u društvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića najbolje košarkašice Srbije koje su u nedelju u Budimpešti osvojile istorijsko zlato na prvenstvu Evrope.
Selektor Marina Maljković zahvalila se na čestitkama i ocenila da je na šampionatu Evrope ostvaren „nezamisliv uspeh za srpsku košarku“.
-Prolazimo kroz Srbiju i cela zemlja i Beograd nas pozdravljaju. Ponosna sam na ovu ekipu, imale smo u početku ambicije da igramo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali sada smo se tamo direktno plasirale – rekla je Maljković.
Najbolja košarkašica evropskog šampionata Ana Dabović rekla je da je umor naprasno prestao kada su ušle u Beograd.
-Bile smo veoma umorne celo jutro, ali je umor naprasno prestao sa ulaskom u Beograd. Uzbuđenje je i dalje ogromno, ne možemo da verujemo u uspeh koji smo napravile. Ovo je predivan osećaj, hvala celoj Srbiji od sveg srca – poručila je Dabović.
Dočeku u Sklupštini grada prisustvovao je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.
Više hiljada oduševljenih navijača dočekalo je na platou ispred Sklupštine grada zlatne košarkašice, skandirajući „šampioni, šampioni“.
Izabranice Marine Maljković u nedelju uveče pobedile su Francusku sa 76:68 u finalu EP u Budimpešti i time ostvarile najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Srbiji.
Pored titule evropskih šampionki, reprezentacija Srbije je obezbedila i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Povezana vest:  Pavlović ponovo u Partizanu