djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Nastavljamo pripreme bez Jovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević potvrdio je danas da plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović neće nastaviti pripreme nacionalnog tima za predstojeće prvenstvo Evrope zbog problema sa leđima.
-Nadali smo se do poslednjeg momenta da će mirovanjem i terapijama rešiti taj problem. Nažalost za ovu akciju ne mozemo da računamo na njega. To je veliki hendikep za reprezentaciju. Jović je bio dobra karika ove ekipe i želim mu da se što pre oporavi – rekao je Đorđević novinarima u hali Pionir.
On je dodao da će umesto Jovića u reprezentaciju biti pozvan clan univerzitetske selekcije Stefan Pot.
-Koga nema bez njega se mora, očekujem od ostalih igrača da preuzmu njegovu ulogu. Imam nekih ideja kako bi to moglo da bude – rekao je selektor košarkaše reprzentacije Srbije.
Ekipi se pridružio Ognjen Kuzmić, a očekuje se da Nemanja Bjelica i Marko Kešelj 21. jula doputuju iz SAD.
-U kontaktu smo sa njima, što pre dođu, bolje po nas. Prva testiranja su jako dobro prošla, čak su neki rezultati bolji nego što smo očekivali, tako da su momci u dobroj formi i možemo da ih ‘nagazimo’, ali naravno nećemo – našalio se Đorđević.
Spski košarkaši sutra putuju na pripreme u Kranjsku Goru gde će odigrati utakmicu protiv Mađarske.
Prvenstvo Starog kontinenta biće odrzano od 5.do 20. septembra, a domaćini će biti Hrvatska, Francuska, Letonija i Nemačka.
Vicešampioni sveta nalaze se u grupi „B“ Evropskog prvenstva sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i jednim od domaćina Nemačkom, a svoje mečeve igraće u Berlinu.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio poveo, Indijana izjednačila

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES