covic arena kzn

Čović: Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve pre roka

Skupština košarkaškog kluba Crvene zvezde usvojila je danas izveštaj o okončanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), a predsednik crveno-belih Nebojša Čović rekao je da su svi osnovni ciljevi ostvareni.“Veliko mi je zadovoljstvo što smo okončali UPPR, koji smo započeli pre skoro četiri godine. Znam da je bilo ljudi koji su verovali i onih koji nisu. Vreme pokaže da li smo imali realan koncept i jasne ideje… Vreme je pokazalo da smo ostvarili osnovne ciljeve u potpunosti. Saniran je Košarkaški klub Crvena zvezda“, rekao je Čović novinarima u Beogradu posle sednice Skupštine kluba na stadionu Rajko Mitić.
FMP i Crvena zvezda su 2011. godine potpisali sporazum prema kojem je FMP poneo boje, grb i naziv Zvezde, uz dodatak sponzora, sa obavezom da se nakon pet godina Zvezda vrati takmičenju.
Predsednik crveno-belih je naveo da će Crvena zvezda i FMP nastaviti da sarađuju. Čović je naveo da je projekat od početka imao podršku nadležnih državnih organa.
-Za one koji vole da se bave adresama… Adrese kluba ostaju Mali Kalemegdan, Stjepana Supanca i Maršala Tolbuhina… Možda dodamo još neku. Ko želi da se bavi time trebalo bi prvo da obradi stručno tu materiju. Sve je urađeno po zakonu – kazao je Čović.
Košarkaški sud za arbitražu je 1. jula zabranio šampionu Srbije i Jadranske lige angažovanje novih igrača, pošto su klub tužili Marko Simonović, Raško Katić, Tadija Dragićević i Ivan Radenović. Zvezda je posle osam dana sklonila suspenziju BAT, a Čović je objasnio kako je to urađeno.
-Sada ću da vam kažem kako smo izmirili BAT. To smo uradili tako što je Bobiju Marjanoviću istekao ugovor i više nije imao nikakvu obavezu prema nama. Mogao je da ode i bez obeštećenja. Zahvaljujući njemu i njegovom menadžeru Mišku Ražnatoviću, Crvena zvezda je, ipak, prihodovala 625.000 dolara od San Antonija – kazao je Čović.
Prvi čovek Zvezde se osvrnuo i na predstojeću sezonu.
-Nastavljamo da funkcionišemo i trebalo bi da gledamo u budućnost. Očekuje nas interesantna i teška sezona, a ciljevi se znaju, a to je da obezbedimo Evroligu za sezonu 2016/17. Možda ćemo ponoviti sezonu, a možda i ne, možda ćemo zastati. Želja nam je da u svim takmičenjima pobeđujemo – kazao je on.
-Evroliga propisuje minimalni budžet od četiri miliona evra, a naše projekcije kreću se i do cifre od 5,2 do 5,5 miliona evra i smatramo da je to izvodljivo, ako se budemo potrudili – dodao je on.
Na pitanje novinara da li će klub prodati Nikolu Kalinića za manje od milion evra Fenerbahčeu, Čović je rekao da je reprezentativac Srbije košarkaš crveno-belih.
-Slaba im je džebana. A, kada budemo dogovorili i ako budemo dogovorili taj posao, reći ćemo vam sve do četvrte decimale. On je igrač Crvene zvezde, potreban je Crvenoj zvezdi i sve jako puno košta. Igrač je Zvezde još naredne dve sezone. Bilo je razgovora i to je tačno, ali zvaničnih ponuda pod kojima podrazumevam ponudu na papiru, nije bilo – rekao je Čović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa, Niksa, Nagetsa i Netsa