dule vujosevic kzn okt 2014 1

Vujošević: Partizan je izgubio kredibilitet kad su finansije u pitanju

Trener Partizana Duško Vujošević kazao je da taj klub mora da sastavi ekipu „koja neće biti ispod nekog nivoa“ i ocenio je da su crno-beli izgubili kredibilitet kod košarkaša kada su finansije u pitanju.“Tim će očigledno biti dosta oslabljen. Partizan uvek treba da ima koncept da ima ili šampionski tim ili tim koji će jednom biti šampionski, a pošto ove sezone sigurno ne može da ima šampionski, onda mora da se koncentriše da…sastavi ekipu koja neće biti ispod nekog nivoa i koja će imati perspektivu“, rekao je Vujošević telefonskim putem medijima.
Vujošević je još na odmoru, ali je kazao da je u telefonskom kontaktu i da prati šta se dešava u klubu. Predsednik kluba Predrag Danilović trebalo bi ove nedelje da se vrati sa odmora, a onda bi trebalo da se održi i skupština kluba.
-Skupština treba da omogući rad kluba u minimalnim uslovima. Na primer, mi smo pregovarali sa Ivanovićem, čiji je menadžer Miško Ražnatović. On je na kraju za tri puta manje novca otišao u Mega Leks, čiji je Ražnatović vlasnik. On je i menadžer Tepića i zna da je Tepić prošle sezone od 10 plata primio jednu. Normalno, to igrači kada čuju, nije im sve jedno – rekao je Vujošević.
-Izgubio se kredibilitet da se čeka novac, a to je prvo što treba da se izgradi. Inercija je uzela negativan tok. Nismo do kraja iskoristili kada su stvari bile pozitivne, a sada su otišle u drugom smeru. Partizan je ogromna tradicija, navijači imaju ogromnu vrednost i znaju i osvešćeni su i znaju zašto se dešavaju određene stvari. Moramo u teškoj situaciji, kada svako pokazuje svoje pravo lice, ad izdržimo – rekao je Vujošević.
Partizan je ovog leta ostao bez više od pola tima, a još nikoga nije doveo. Sa čelnicima kluba je često teško pričati o pojačanjima, jer je finansijska situacija potpuno dominantna tema.
-Sklapanje tima je vezano za rešavanje finansijskih problema u klubu, što će sigurno biti jedna od tema predstojeće skupštine. Vidim da navijači budnim okom prate sve što se dešava u klubu i na tome sam im jako zahvalan. Naravno, ima i različitih mišljenja, ali to jeste demokratija, da svako misli na svoj način, pogotovo ako nije indukovano ili u funkciji sticanja položaja. Svako može da misli na svoj način, pa tako i netačno i glupo i ja ga takvog prihvatam – rekao je trener Partizana.
-Ali, prepoznajem i kada je različito mišljenje indukovano i u svrhu dodvoravanja vlasti i lične promocije. U svakom slučaju, skupština treba da omogući rad u minimalnim uslovima – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Radonjić još ne zna ko će igrati protiv motivisanog FMP-a