sofoklis makabi
Skorcanitis u Beogradu 23. avgusta
 
Sofoklis Skorcanitis, novo pojačanje Crvene zvezde Telekom, u Beograd stiže 23. avgusta kada će se ekipi pridružiti na pripremama. Do tada, snažni centar boraviće u Grčkoj gde je već počeo sa treninzima za narednu sezonu. U želji da što spremniji dočeka početak rada sa crveno-belima Skorcanitis individualno trenira sa kondicionim trenerom Kostasom Hadžihristosom.
– Presrećan sam zbog dolaska u Crvenu zvezdu – počinje priču Sofoklis Skorcanitis i dodaje.
– Veoma sam zadovoljan što dolazim u klub sa tako bogatom tradicijom kao što je Crvena zvezda i u grad u kome se na svakom koraku može osetiti koliku važnost košarka ima za ljude u svakodnevnom životu. Kada me je moj menadžer obavestio da je Crvena zvezda zainteresovana za mene, nijednog trenutka nisam imao sumnju da je to klub u kome bih voleo da igram naredne sezone. Uvek sam igrao za zaista velike klubove i to je i ovog leta tokom prelaznog roka bio moj prioritet, da ponovo igram u velikom klubu – naglašava Skorcanitis koji je između ostalih branio boje Olimpijakosa, Panatinaikosa i u dva navrata Makabija.
Grčki internacionalac imao je samo reči hvale i za atmosferu koju prave navijači Zvezde, jer je nekoliko puta igrao protiv crveno-belih.
– Imao sam prilike da u dosadašnjoj karijeri igram pred veoma strastvenim navijačima u Grčkoj, Izraelu, Italiji i u dvoranama gde je pravljena izvanredna atmosfera i koje su po uzavrelom ambijentu prepoznatljive širom Evrope. Moram da priznam i da sam oduvek imao specijalan odnos sa navijačima. Zato posebno želim da naglasim da atmosfera koju sam osetio i video kada sam igrao protiv Crvene zvezde u Beogradu je nešto sasvim jedinstveno, čak mogi reći potpuno neverovatno. Zaista ne mogu da dočekam da sve to doživim i budem deo svega toga – ističe Skorcanitis.
Na pitanje šta navijači mogu od njega da očekuju sledeće sezone, Skorcanitis kaže:
– Na svakoj utakmici ću davati 110 odsto sebe i svoje energije. Boriću se bukvalno za svaku loptu. Igraću srcem, ne samo svojim telom, da moj tim pobedi u svakom meču.  
Skorcanitis je izrazio želju da u Zvezdi nosi dres sa brojem 21, a onda nam je otkrio i da je imao prilike da pomalo uči srpski jezik:
– Znam za reč – brate. Naučio sam još neke reči u svlačionici Olimpijakosa dok mi je Miloš Teodosić bio saigrač. Ali, bolje je da te reči koje me je on učio ovom prilikom ne spominjem – uz osmeh završava Skorcanitis.
Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Oklahome za izjednačenje u seriji