djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Našli smo rešenja za agresivnu igru Izraelaca

Trener košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Izraelom da su njegovi izabranici muški odgovorili na agresivnu igru protivnika.
Srbija je večeras u Tel Avivu pobedila Izrael sa 79:71 u drugoj pripremnoj utakmici sa domaćinom pred učešće na prvenstvu Evrope, nakon što je u subotu slavila sa 85:70.
-Očekivali smo da će druga utakmica protiv Izraela biti mnogo teža od prve i to se i obistinilo. Protivnik je bio jači za Fišera, uz to su igrali mnogo agresivnije i čvršće često i preko granice faula. U nekoliko navrata upozoravao sam sudije na grubu igru protivnika, jer je postojala opasnost da dođe do povrede – rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je naveo da su njegovi izabranici na takvu igru odgovorili muški, ali u granicama košarkaških pravila. 

Našli smo rešenja za njihovu agresivnost i brzinu, pre svega iz naše prepoznatljive igre u odbrani. Neki naši igrači, koji su do sada manje igrali pripremne mečeve, kroz minute na terenu dolaze do željene forme. Imamo još vremena da kroz treninge i dve utakmice sa Slovenijom još podignemo nivo igre i dostignemo željenu formu za Evropski šampionat“, zaključio je Đorđević.
Do kraja priprema Srbija će odigrati dve utakmice protiv Slovenije, 27. avgusta u Ljubljani i dva dana kasnije u Banjaluci.
Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

Povezana vest:  EP DO 20, Orlići izgubili od Ukrajine