sasa djordjevic nemanja nedovic

Đorđević: Moramo da poboljšamo igru u odbrani

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević ocenio je posle pobede nad Slovenijom da njegovi izabranici moraju da poboljšaju igru u odbrani.
Srbija je večeras u Ljubljani savladala domaću selekciju sa 79:70 u pripremnoj utakmici pred učešće na prvenstvu Evrope.
-Primili smo mnogo koševa zbog pada koncentracije u našim odbrambenim konceptima i to je ono na čemu moramo da radimo u periodu koji je preostao do početka Evropskog prvenstva. Ne smemo da dozvolimo da iz naših postavljenih odbrana protivnik postigne lake poene. Osim toga, utakmicu smo odigrali čvrsto, sa jasnom željom da iz dobre kolektivne odbrane pravimo rezultat i to je dobro – rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza srbije.
On je naveo da su želja i dobar odnos prema igri bili prisutni najveaim delom utakmice u dvorani „Stožice“.
-Još par naših važnih igrača kroz minute u igri traže pravi napadački ritam i verujem da će ga do početka šampionata i dostići. Zaustavili smo igru u tranziciji slovenačkog tima i dobro odgovorili i na njihovu postavku sa dve četvorke. Treba da eliminišemo odbrambene greške koje sam spomenuo, da još više podignemo koncentraciju u odbrani. To će nam biti glavni zadatak do odlaska u Berlin – zaključio je Đorđević.
Poslednju proveru pred Evrobasket Đorđevićevi izabranici imaće u subotu u Banjaluci, takođe protiv Slovenije.
Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

Povezana vest:  KK Partizan osudio postupak Sergeja Trifunovića