djordjevic srb trening 18072015 0001

Reprezentacija Srbije u Banjaluci kao kod kuće

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas u Banjaluci da ne sumnja u veliku podršku domaćih navijača na prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u subotu.
Najbolji srpski košarkaši doputovali su u grad na Vrbasu, gde ih u subotu od 18 sati u dvorani „Borik“ očekuje duel sa Slovencima, što će biti njihov poslednji meč u pripremama za učešće na prvenstvu Evrope.
-Znamo kakvi ste domaćini i zato smo izabrali Banjaluku za poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku“, izjavio je Đorđević, a prenose banjalučke „Nezavisne novine.
Za predstojeći meč vlada ogromno interesovanje, sve karte odmah su rasprodate, a u dvorani „Borik“ očekuje se više od 4.000 gledalaca.
-Na prvenstvu Evrope mi smo svima konkurenti, a cilj nam je finale i plasman na Olimpijske igre u Riju naredne godine. Ne bežimo od toga da idemo na najveće ciljeve. Srbija još nije bila na Olimpiskim igrama kao samostalna zemlja. Ne vidim kako drugačije da razmišljam nego da idemo na zlato, a sad da li ćemo ga osvojiti, to ne znam, nisam dobar prognozer – kazao je Đorđević i dodao da do Evrobasketa ima još posla što se tiče ekipe.
-Dosta detalja moramo da popravimo. Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Dragan Milosavljević su propustili deo priprema, Bogdan Bogdanović ima problema sa leđima, ali ide nabolje – kazao je Đorđević.
U Banjaluci već danima vlada prava košarkaška groznica zbog dolaska srpskih repezentativaca, a Miroslav Raduljica i Bogdan Bogdanović posebno su bili zanimljivi najmlađima navijačima, pa su autogrami i zajedničke fotografije bili neizbežni.
-Čast nam je da budemo domaćini ovakvog sportskog spektakla i zato smo mesec dana radili da sve bude spremno. Verujem da ćemo svi uživati u ovom sportskom prazniku i da će, kada budemo ispratili Srbiju, to biti tim koji će osvojiti medalju na Evropskom prvenstvu – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Republike Srpske, Boris Spasojević.
Prvenstvo Evrope za košarkaše od 5. do 20. septembra zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija, a Srbija će igrati u B grupi, u Berlinu, sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i domaćinom Nemačkom.

Povezana vest:  Džikić: Prilika da pokažemo da smo naučili lekciju