kss logo

KSS: Stav prema Er Srbiji jedno, odnos prema državi drugo

Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je danas da stav prema avio kompaniji Er Srbija ne znači i njihov odnos prema državi.
KSS je u sredu najoštrije osudio odluku nacionalnog avio prevoznika da ne odobri zahtev da se državna reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina.
-Svako ima pravo da se sa takvim stavom složi ili ne složi. Ali niko nema pravo da naše neslaganje sa poslovnom politikom avio kompanije i njihovim odnosom prema košarkaškoj reprezentaciji politizuje i koristi za kritiku odnosa države Srbije prema KSS-u. Više puta smo kroz izjave predsednika Saveza jasno saopštili da smo izuzetno zahvalni Vladi, Ministarstvu omladine i sporta i premijeru lično na podršci koju smo dobili i prošle i ove godine – navodi se u saopštenju KSS.
Iz KSS podsećaju da su maksimalne uslove za reprezentativne selekcije uspeli da obezbede upravo zahvaljujući sponzorima i odnosom države prema sportu. 
-Iz tih uslova dolaze i medalje. Sa medaljama idu i nagrade koje opet obezbeduje Vlada Srbije. Bilo bi zaista neprimereno da na takav odnos države prema nama imamo bilo kakve primedbe i molimo da se nađe neslaganje sa poslovnom odlukom avio kompanije ne povezuje i ne poistovecuje sa odnosom države Srbije prema nama.
Košarkaška reprezentacija Srbije doputovla je danas u Berlin redovnom linijom Er Srbije sa plaćenim kartama i viškom prtljaga za koji racun iznosi 190.733 dinara.  Srpski košarkaši će na prvenstvu Evrope igrati u grupi B zajedno sa Španijom, Nemačkom, Turskom, Italijom i Islandom.

Povezana vest:  NBA rezultati, nedelja 15. novembar