kk partizan grupna

KK Partizan predstavio tim za novu sezonu

Košarkaški klub Partizan predstavio je danas tim za novu sezonu u kojoj izvesno, za razliku od prethodnih godina, neće moći da juriša na najveće domete. Ekipu su napustili Pavlović, Mačvan, Milutinov, Tepić i dugogodišnji trener Duško Vujošević, koga je na klupi crno-belih zamenio Petar Božić.
-Biće teško, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, kasno smo se okupili. Postoji razlog zbog čega se ekipe spremaju dva meseca. Ne mogu da obećam da ćemo oko Nove godine biti u formi i igrati dobro, ali ćemo svakako dosta vremena provoditi na terenu – rekao je Bozić novinarima u hali Pionir.
Na pitanje da prokomentariše situaciju iz 1992. kada je na sličan način Željko Obradović dobio šansu na klupi Partizana, Bozić je rekao da je on „daleko od toga“.
-Prija mi kad se spominjem u takvom društvu, ali daleko sam ja od toga, predamnom je dosta stvari koje moram da naučim. Fokusiran sam na prvi naredni meč, utakmicu sa Metalcem. Videćemo šta će biti u budućnosti, za ovo sam se spremao i dok sam bio igrac i tri godine dok sam bio u stručnom štabu. Imao sam priliku da sve okusim na pripremama i jedva čekam te izazove – rekao Božić.
On je dodao da će postojeći tim Partizana početi sezonu i da Danilo Anđusić samo trenira sa ekipom.
Prema Božićevim recima, za dve do tri nedelje timu će se priključiti Andrić, a sredinom decembra i Murić. 
Partizan na startu regionalne ABA lige sutra gostuje ekipi Metalca u Valjevu. 

Povezana vest:  Pomoć košarkaša Partizana Klinici za dečju stomatologiju

PHOTO: ATAImages