partizan mzt

Partizan do prve pobede u dramatičnoj završnici

Košarkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu ove sezone u Jadranskoj ligi, pošto su na svom terenu posle velike borbe savladali MZT Skoplje sa 72:69 (23:25, 15:24, 17:12, 17:8), u trećem kolu takmičenja.Partizan je gubio tokom skoro cele utakmice, a izjednačio je tek dva mintua pre kraj, da bi na kraju Božo Đumić ukrao loptu i dodao je Aleksandru Cvetkoviću, koji je pogodio u poslednjim sekundama utakmice.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Vanja Marinković sa 16 i Cvetković sa 15 poena. MZT je predvodio Damjan Stojanovski sa 14, dok je Duško Bunić postigao 13 poena. MZT je poveo sa 11:6 u prvoj četvrtini, da bi Partizan uspeo da borbenom igrom i posle dve ukradene lopte preokrene na 12:11. Makedonski tim uspeo je posle toga da preokrene ponovo rezultat i do kraja prve četvrtine čuva malu prednost, koja je na kraju prvih 10 minuta iznosila 25:23.
Marko Simonovski je trojkom na početku druge četvrtine doneo pet poena prednosti MZT-u. Andreja Milutinović je pogodio oba bacanja, a Vanja Marinković je dao dva koša, a Andreja Milutinović pre toga pogodio oba penala, tako da je Partizan došao na poen zaostatka, 27:28.
MZT je posle toga napravio mini-seriju od 5:0, da bi crno-beli odgovorili svojom od 6:0 za izjednačenje, 33:33, sredinom druge četvrtine.
Taj rezultat se nije menjao puna dva minuta, a onda su gosti počeli sve više da pogađaju i na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću, 49:38. MZT je u prvom poluvremenu šutirao 7/10 za tri, nije promašio nijedno slobodno bacanje, a ukupan šut iz igre mu je bio 62 odsto.
Crno-beli su u prvom poluvremenu šutirali 50 odsto, 19:38, ali su promašili sva četiri šuta za tri. Domaći tim je imao skok manje od gostiju, samo jednu asistenciju i četiri izgubljene lopte, naspram devet gostiju.
MZT je u drugom poluvremenu kontrolisao igru, a posle koša Duška Bunića sredinom treće četvrtine došao je do svoje najveće prednosti, 54:41. Partizan nije uspevao da zatvori obruč, niti da orgganizuje napad kako treba. Brza i požrtvovana igra crno-belih nije donela željeni rezultat, ali su borbeni domaći igrači do kraja treće četvrtine smanjili na 53:58.
Partizan je na početku poslednje četvrtine zaigrao još čvršću odbranu i to je počelo da se isplaćuje, pošto je od zaostatka 55:63 uspeo da posle trojke Aleksandra Cvetkovića stigne do 66:68. U sledećem napadu Marko Ljubičić dobio je tehničku grešku zbog simuliranja prekršaja, a Cvetković je pogodio penal za samo bod zaostatka, 67:68. Crno-beli su posle toga odbranili napad, a u sledećem je najbolji igrač gostiju Marko Ljubičić dobio petu ličnu grešku, a onda je Božo Đumić sa penala doneo domaćem timu prvo vođstvo još od 8. minuta. Marko Luković je potom pogodio jedan penal za izjednačenje 69:69, na 79 sekundi do kraja.
Oba tima su mnogo grešila do kraja, a pobedu domaćinu doneli su Đumić presečenom loptom i Cvetković košem u poslednjim sekundama meča. Partizan u sledećem kolu igra u gostima protiv Igokee.

Povezana vest:  Vujošević: Zadovoljan sam igrom, ne smemo da 'poletimo'

Photo: KK Partizan NIS