dejan radonjic 19032015 002

Radonjić: Bodovi iz Zadra jedino bitni

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede u Zadru da su jedino bitni bodovi iz te utakmice. Crveno-beli su danas slavili rezultatom 56:49. u meču 3. kola regionalne ABA lige nakon obostrano slabe igre.
-Posle utakmice, koju smo odigrali na turniru u Zadru, rekao sam da očekujem težak meč ovde u ABA ligi. Time sam rekao i svoje mišljenje o ekipi Zadra. To se pokazalo tačnim, jer nikada nije lako doći u Zadar, koji pred domaćim navijačima igra iznad svojih mogućnosti – rekao je Radonjić za sajt ABA lige.
Kako je naveo, crveno-beli su bili apsolutno svesni toga, s tim da je Zadar ove godine napravio i iskorak, koji je bio evidentan već na prvoj utakmici protiv Cibone.
-Zadranima želim sreću u nastavku takmičenja. U okolnostima gde smo već imali problema sa povredama, a dan pre puta ostali smo i bez Dangubića, ideja je bila da, uprkos svemu, odigramo dovoljno dobru utakmicu za pobedu. To smo i napravili, a bilo kakva druga analiza u ovom trenutku nije bitna. Jedino je bitno da izlazimo iz jednog od najtežih gostovanja s bodovima i dobrim raspoloženjem – zaključio je Radonjić.
Kapiten Luka Mitrović ocenio je da današnja utakmica „nije bila najlepša ni za gledanje ni za igranje“. 
-Nakon 40 minuta najvažnije je da smo osvojili dva boda, a na kakav način smo do toga došli manje je bitno. Obrana je bila na nivou, a 49 primljenih poena to najbolje pokazuje. U ovakvom stanju u kakvom smo trenutno, s obzirom na zdravstvene probleme koje imamo, ovo nam je izuzetno bitna pobeda na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ne računajući Cedevitu i Budućnost. Napravili smo šta smo hteli i srećni odlazimo iz Zadra. Već sutra nas očekuje sledeća utakmica, ritam je nemilosrdan, moramo da se odmorimo i što bolje pripremimo za Tajfun – rekao je Mitrović.
Utakmica 4. kola ABA lige između Crvene zvezde i Tajfuna igra se u četvrtak u Beogradu od 19 sati.

Povezana vest:  Đorđević pred Angolu: Maksimalna priprema, bez Bjelice u timu