srb nem slavlje

Maljković: Istorijska utakmica u punom Pioniru

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković večerašnju utakmicu protiv Nemačke u punoj hali Pionir nazvala je istorijskom.
-Kako da se gleda statistika sa ove utakmice, kako da se bilo koje normalno biće posveti segmentima igre, a da se prvo ne pomene ovaj istorijski događaj. Ne znam koliko je ljudi bilo… Kladila sam se sa košarkašicama, one nisu smele ni da pomisle da će igrati pred punim Pionirom. Pala je opklada i bila sam u pravu – rekla je Maljkovićeva novinarima posle utakmice.
Košarkašice Srbije savladale su Nemačku sa 100:57 u na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
-Videli ste kako je išla utakmica, ponelo je devojke za 7:0, igrale su kao u transu. Ovo je istorijski trenutak za žensku košarku, to je najvažniji pečat ovog dana – kazala je Marina Maljković.
-Mislim da je, pre svega, glavna stavka to što smo zaista bili u transu. Treba pohvaliti šut za tri poena, veliki broj asistencija, imali smo 23 osvojene lopte što me raduje, jer to znači da je odbrana bila bobra. Ono što me ne raduje je skok. Nemamo pravo da izgubimo kao prvakinje Evrope borbu u skoku – dodala je ona.
Kapiten reprezentacije Milica Dabović rekla je da joj je srce puno.
-Tribine su bile pune, puno mi je srce. Pobeda je za Dajanu Butuliju koja nije mogla da bude sa nama. Dobro je hvala Bogu, biće s nama za Olimpijske igre – rekla je Milica Dabović.
Kako je navela, ona i njene saigračice dale su sve od sebe da opravdaju osvojenu titulu šampiona Evrope.
-Marina nas je spremala da uđemo koncentrisano i damo sve od sebe. Nastavile smo niz pobeda, dali smo sve od sebe. Jako sam srećna i ponosna kao kapiten – navela je ona.
Milica Dabović je nastupila sa polomljenim malim prstom na levoj ruci. Odigrala je nekoliko minuta na početku, kao i poslednja tri.
-Kad uđem u igru ne razmišljam o polomljenom prstu. Morala sam da igram, uz dogovor sa Marinom i doktorkom. Nisam ni znala da je poslednji šut bio za stoti poen. Tri minuta pre kraja kada nas je uvela, rekla je: ‘Ajmo na stotoku’ – kazala je Milica Dabović.
Na tu rečenicu Milice Dabović nadovezala se i Marina Maljković: =Nisam rekla ajmo na stotku, nego sam rekla – mora biti 100.
-Uvek je kako Marina kaže – završila je Milica Dabović uz osmeh nakon čega se ; vratila u halu da podeli još koji autogram.
Srpske košarkašice će u narednom kolu kvalifikacione Grupe D gostovati Luksemburgu, koji je u prvoj utakmici sa 90:38 izgubio od Ukrajine.

Povezana vest:  Božić: Greške uzrok poraza

PHOTO: ATAIMAGES