kkk radnicki-partizan

Milojević i Glišović ponovo protiv Partizana

Između dva kola u Drugoj ligi-Zapad 2, Kragujevački košarkaški klub Radnički biće domaćin beogradskom Partizanu. Revijani susret koji je inicirao predsednik KKK Radnički Nikola Lončar zakazan je u hali Jezero za utorak 24. novembar od 19 časova i 30 minuta.
Uoči novog domaćinstva u Jezeru gde još nije doživljen poraz u ligaškim utakmicama, šef stručnog štaba Nenad Milojević i kapiten Nikola Glišović najpre su pronalizirali realizaciju klupskog plana u prvom mesecu takmičenja.
Milojević: Zadovoljan sam rezultatom koji smo postigli u ovom periodu, imamo šest pobeda, uz još jednu zbog odustajanje ekipe. Zacrtan plan se ostvaruje, a to činimo tako da doprinos daju i stariji i mlađi igači, što je bio jedan od zadataka za nas u stručnom štabu, a igrački kadar je to sproveo u delo.
Glišović: Kao što je poznato, imamo izuzetno mladu ekipu. To su mahom kadeti, ’99. godište, uz par juniora i nas nekoliko starijih. Lično sam kao kapiten i iskusniji igrač zadovoljan njihovim partijama u dosadašnjem delu sezone. Očekujem da taj nivo motivacije zadrže do kraja sezone.
I trener i kapiten već su u karijeri odmeravali snage sa beogradskim klubom, neki su se dešavali upravo u Jezeru, a bilo je i okršaja za nacionalnu titulu.
Milojević: Bio sam u prilici i da igram protiv Partizana, i da vodim prvi tim Radničkog protiv njih, ovo je drugi put u karijeri. San je svakog trenera da vodi ekipu protiv Partizana, a znamo kakav je to košarkaški brend. Što se igrača tiče, ne treba ih posebno motivisati, momci su spremni da pokažu svoj maksimum.
Glišović: Ima tačno 20 godina kada sam imao priliku da budem akter meča protiv Partizana, one serije koju smo nesrećno izgubili 3:2, a poveli smo 2:0 u Beogradu. Tada sam nastupao kao član KK BFC Beočin. Ostali smo, na žalost, bez titule.
Pred dolazak u Kragujevac, Partizan ima skor 4-7 u ABA ligi, od toga je dve pobede ostvario u poslednja tri kola – kao domaćin savladao je Budućnost 86:77 i Tajfun 89:85.
Milojević: U ime kluba, najpre, zahvaljujem Partizanu što su izdvojili vreme, pored zgusnutog rasporeda. Oni takođe prepoznaju priču koju pravi Kragujevački košarkaški klub Radnički. I to je dokaz dobrog rada u našem klubu. Mislim da dolaze u najjačem sastavu, a biće u Kragujevcu da ispoštuju poziv predsednika kluba Nikole Lončara, tako i naš rad. Neki od naših mlađih igrača nisu nikad ni videli uživo rivala, a već sutra će zajedno da budu na parketu, da igraju protiv njih. Očekujem da će sam duel da im pruži određenu motivaciju da potom još bolje treniraju. U neko dogledno vreme možda i oni budu deo Partizana. Rezultat je uvek u prvom planu, a u ovom slučaju očekujem najpre da bude puna hala, intimno se nadam da će tako da bude. Navijači su nas takođe prepoznali, ovih nekoliko kola su u dobrom broju dolazili u Jezero. Podrškom potvrđuju ispravnost projekta KKK Radnički. Verujem da će masovno da nas bodre u utorak uveče, kao da je ligaška utakmica protiv Partizana.
Pozivu šefa struke pridružio se i kapiten, uveren da sledi najburnija podrška u Jezeru od kada KKK Radnički igra tom „bastionu“ kragujevačke košarke.
Glišović: Partizan je institucija ne samo za naše okvire, već i po evropskim standardima. Ovom prilikom pozivam ljubitelje košarke i naše verne navijače da prisustvuju ovoj košarkaškoj utakmici koja je, podsećam, u utorak od 19:30 u hali Jezero.
Ulaznica za utakmicu KKK Radnički-Partizan košta 200 dinara. Prodaja je od 12 časova na blagajnama hale Jezero. Mesta prodaje su i kafe „Pro Bono“ i picerija „Lazaro“.

Povezana vest:  Marko Simonović u Zenitu