dejan radonjic cz cibona

Radonjić: Kontrolisali smo i igru i minutažu

 Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši dobro reagovali posle utakmice sa Real Madridom i da je zadovoljan današnjom pobedom nad Cibonom.
-Bilo je potrebno da dobro reagujemo posle Reala, da nam se ne ponovi da gubimo u Jadranskoj ligi posle pobede u Evroligi. Igrali smo čvrstu, dobru odbranu, kontrolisali smo igru, rezultat i uspeli da kontrolišemo minutažu igrača, što nam je bilo jako bitno rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.
Zvezda je u hali Pionir savladala Cibonu sa 75:58 i posle 12 kola Jadranske lige ima devet pobeda i tri poraza.
-Bili smo stabilni svih 40 minuta, iako je u jednom trenutku izgledalo da će se ponoviti neke stvari od ranije. Utakmica je bila veoma značajna za nas, nismo samo razmišljali kako da dobijemo, što nam je bila obaveza – kazao je Radonjić.
Gal Mekel nije ulazio u igru protiv Cibone, a Radonjić je naveo da bi on „pomogao da je to bilo potrebno“.
Kada je reč o Rajanu Tomsonu, koji nije igrao u drugom poluvremenu, trener crveno-belih je kazao da je američki bek pokazao želju u prvom delu, ali da je on „vodio utakmicu tako kako je vodio“. Radonjić je pozvao navijače da ispune halu Pionir u narednoj utakmici više nego što je to bilo protiv Reala u prošlom kolu Evrolige.
-Šteta što ne može više, ali… – dodao je Radonjić.
Košarkaš Zvezde Stefan Jović kazao je da je pobeda protiv Cibone veoma bitna.
-Za nas je najbitnije da smo dobili posle dva poraza kod kuće. Jadranska liga je za nas prioritet. Igrali smo fenomenalno protiv Reala i bili smo u obavezi da opravdamo ulogu favorita i dobru igru iz te utakmice – kazao je Jović.
Trener Cibone Slaven Rimac rekao je da je Zvezda dominirala i igrala onoliko koliko je bilo potrebno.
-Pobeda Zvezde nije dolazila u pitanje, protivnik je od početka dominirao i igrao onoliko koliko je bilo potrebno. Mnogo smo promašivali zicere i penale i prestrašeno igrali da bismo parirali Zvezdi. Moramo da se okrenemo sebi, imamo određeni kvalitet – rekao je Rimac.
Zvezda će u narednoj utakmici dočekati Himki u Evroligi, a potom gostovati Krki u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Veliki preokret Zvezde za vodjstvo u finalu protiv Cedevite