kzn kkk radnicki - kk pozarevac press
KKK Radnički: jezero spremno za ‘potop’ Požarevca
U Kragujevcu je sve spremno za derbi sezone u Drugoj ligi-Zapad 2, KKK Radnički dočekuje Požarevac, a susret dva najljuća rivala zakazan je u hali Jezero za subotu od 20 časova i 30 minuta.
Kragujevčani suvereno čuvaju najvišu poziciju na tabeli – bez poraza, do su Požarevljani pretrpeli tri poraza. S obzirom da su naumili da se „presele“ u viši rang, da bi u tome uspeli moraće da „preplivaju“ kragujevačko Jezero, a to do sada nije pošlo za rukom nijednoj ekipi.
Rezultatski gledano, najteža utakmica za Šumadince u prvom delu sezone bila je upravo ona u Požarevcu – tada se dramom stiglo do „plena“ posle 45 minuta borbe (98:101). Šef struke KKK Radnički Nenad Milojević iznosi ocenu da li je posle prvog dela sezone Požarevac i dalje najozbiljniji rival.
Milojević: Posle ubedljive premijere u Jezeru, u tom drugom kolu smo imali obavezu da potvrdimo kvalitet. Bila je to teška utakmica, pobedili smo tek posle produžetka. U subotu igramo protiv najozbiljnijeg konkurenta. Tačno je da imaju tri poraza, a mi niti jedan, ali to je vrlo ozbiljna ekipa. Posle nekoliko meseci našeg zajedničkog rada, kada smo se svi bolje upoznali, uigrali smo se i sazreli kao ekipa. Još je bitnije da je naš timski duh na visokom nivou, imamo jaku hemiju unutar kluba. Na terenu moramo da imamo mnogo veću želju nego oni, da se prikažemo u najboljem svetlu pred našim navijačima i pred celokupnom kragujevačkom javnošću. Ovaj tim ima kvalitet, na momcima je da pokažu svoju snagu na terenu – od prvog minuta mora da se vidi želja za pobedom, a momci znaju za koga se bore, čiji grb nose. KKK Radnički je pravo mesto za njih, za afirmaciju i mladih, ali i iskusnih igrača. Ubeđen sam – momci će da odigraju najbolje što znaju.
Poštovanje prema rivalu iskazuje i zamenik kapitena KKK Radnički Marko Šamanović, ali i prenosi spremnost ekipe da i Požarevljane isprati kao sve prethodne suparnike.
Šamanović: Dolazi nam neugodan protivnik. Imaju ambiciju da uđu u viši rang, svesni smo te činjenice. Od početka drugog dela sezone pripremamo se za ovu utakmicu. Znamo kako smo pobedili u Požarevcu, igralo se „na jednu loptu“. Oni imaju 12 igrača od kojih bukvalno svi mogu da pogode za tri poena, gađaju sa svih pozicija. Kad promaše oni se čuda da je tako, koliko su samouvereni. Ali, pripremamo dobru odbranu – nateraćemo ih da se čude u Jezeru.
Kao što se igrači par nedelja pripremaju za meč sezone, tako i pristalice KKK Radnički već danima obavljaju svoje „pripreme“, spremni da aktivno učestvuju u pravom košarkaškom spektaklu za drugoligaške prilike. Po gradu su osvanuli i transparenati, podrška se organizuje uveliko, što dodatno sokoli svakog igrača, baš kao i struku domaćina.
Šamanović: Iznenađen sam podrškom, istovremeno sam ponosan na naše navijače. Bilo mi je drago kad smo odigrali onakve utakmice kao protiv Kosovske Mitrovice, Despotovca ili u Vrnjačkoj Banji. Pozivam Crvene đavole, Hukovce, Kabaste i sve Kragujevčane čiju podršku uživamo da dođu u što većem broju. Ne sumnjam da će tako i da bude – a mi ćemo da se odužimo na parketu.
Milojević: Tokom cele polusezone imali smo fenomenalnu podršku. Bilo je i odlazaka van Kragujevcu, u Vrnjačkoj Banji smo igrali u domaćoj atmosferi. Nadam se da će protiv Požarevca da bude još više publike, i organizovanih navijača i ljubitelja košarke. Sledi pravi spektakl u našem Jezeru, dobra utakmica u kojoj se nadam pobedi – uz huk sa tribina.
Najava utakmice KKK Radnički-Požarevac bila je prilika i za osvrt na jučerašnji uspeh kadeta KKK Radnički koji su se plasirali u plej-of Kadetske lige Srbije. Mladi Kragujevčani su to učinli pobedom u Čačku, a kvalitet koji poseduju oslikava i podatak da su trenutno drugi tim lige po sveukupnom indeksu korisnosti, dok je Boris Ristanović treći igrač KLS.
Milojević: KKK Radnički je vrlo ozbiljan klub, jedna od stvari koja to potvrđuje je i rad sa mlađim selekcijama. Imamo odličnu kadetsku selekciju. Momci su pobedom u Čačku overili plasman u plej-of, plasirali su se među osam najboljih ekipa. To je znak da KKK Radnički ulaže u mlade igrače, to je ono što nas prati od prvog okupljanja. Ti momci će biti nosioci igre u našem klubu za koju godinu. Dobre partije u KLS uključuju ih u rad prvog tima. Najviše zasluga za njihov razvoj imaju stariji igrači koji ih „trpe“ na terenu, na pozitivan način, stalo ih učeći u mečevima i na treninzima. Tako sazrevaju i dobijaju ono što im je potrebno kao igračima.
Šamanović: Pridružujem se pohvalama, ti mladi momci su uvek spremni da nauče nešto novo, posvećeni su košarci maksimalno. Imaju tu privilegiju da pored kadetskih treninga rade i sa prvim timom. Do sada nije bilo te prakse u gradu da se mladi igrači forsiraju, a naši mladi Kragujevčani imaju tu čast. Svojim kvalitetom su opravdali pažnju, ušli su u plej-of KLS. Drago mi je da se to dešava u našem klubu, u našem gradu.
Ulaz u halu Jezero biće besplatan, a kupovinom ulaznice za simboličnih sto dinara posetioci će moći da odvoje prilog za KKK Radnički.
 
PHOTO: KKK Radnički
Povezana vest:  Lazić: Zvezda će sledeće sezone otići korak dalje