Partizan NIS - Zadar

Partizan preko Zadra do opstanka u Jadranskoj ligi

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Zadar sa 87:76 (25:18, 16:27, 23:13, 23:18) , u 23. kolu Jadranske lige i tako praktično došli na korak od opstanka u regionalnom takmičenju.Partizan sada ima 10 pobeda, koliko ima i Zadar, ali i Cibona, koja sutra igra protiv Mega Leksa u Zagrebu.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Edo Murić sa 20 poena i sedam skokova. Kevin Džons završio je utakmicu sa 17 poena i sedam skokova, dok je Aleksandar Cvetković imao 15 poena i tri asistencije.
Zadar je predvodio Glen Kouzi sa 19 poena, dok je Boris Banjac postigao 15.
Beogradski tim ponovo je igrao pred punim Pionirom. Partizan je prvu četvrtinu završio sa prednošću 25:18 i igrao je vrlo borbeno, ali se Zadar u drugoj deonici vratio u igru. Predvođen Glenom Kouzijem, hrvatski tim završio je tu deonicu serijom 11:1 i na poluvreme otišao sa prednošću 45:41.
Partizan je i drugo poluvreme počeo kako je završio prvo: dekoncentrisano i mlako, tako da je Zadar došao do svoje najveće prednosti na meču od osam poena, 41:49.
Partizan je svoje prve poene u drugom poluvremenu postigao tek posle oko četiri minuta igre, kada je Vanja Marinković dao dva penala. Ali, Edo Murić je odmah potom postigao prvi koš crno-belih iz igre u drugoj deonici, a onda je ceo domaći počeo da igra mnogo bolje i napravio seriju 18:2 i ponovo stekao ubedljiviju prednost â?? 59:51.
Crno-beli su u poslednjih 10 minuta ušli sa vođstvom 64:58, ali su se u poslednjoj deonici raspucali i tako zabeležili ubedljivu prednost.

Povezana vest:  Prva provera Zvezde sa rumunskim Asesoftom

PHOTO: ABA League