dzikic 08012016 002
Džikić: Moram da budem zadovoljan rezultatom
 
Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je utakmica sa Zadrom bila „očekivano teška“, ali da mora da bude zadovoljan rezultatom i pobedom.
-Bila je to jedna teška utakmica, ali baš onakva kakvu smo očekivali. Zadar je sve ono što mi ne volimo: dugački su, pokretljivi, agresivni. Onako, baš je teško igrati sa njima. U situaciji su da su rasterećeni, a mi da nam pobeda donosi opstanak u ligi. Moram na kraju da budem zadovoljan rezultatom – rekao je Džikić novinarima posle meča.
Partizan je večeras pobedio Zadar sa 87:76, uprkos oscilacijama u igri.
-Zadovoljan sam i nekim delovima igre, nekim pojedinačnim rolama. Ima i stvari kojima nisam zadovoljan, ali to je sve normalno. Nastavljamo da radimo. Nadam se da nećemo iza sebe imati više ovakve sedmice što se tiče bolesti i povreda i da možemo da radimo normalno – rekao je Džikić.
Partizan je ovim trijumfom obezbedio opstanak u ligi.
-Što kaže moj prijatelj sa leve strane (portparol kluba Ivan Ivković), ja sam uradio za šta sam doveden. Sad mogu da… – rekao je Džikić, ali je umesto da dovrši rečenicu šaljivo pokazao glavom odlazak.
Od njegovog dolaska, igrači Partizana su posle svake pobede počeli da obilaze počasni krug i pozdravljaju se sa svim navijačima, umesto samo sa organizovanim, kako je bilo do sada.
-Krug je nastao tokom jednog ‘brejnstorminga’, ako se to tako kaže. I mislim da je jedna lepa stvar. Ne vidim da neko može da smeta tu – rekao je Džikić.
Osim toga, od njegovog dolaska u Partizan, pre početka utakmica na kojima je domaćin njegov ulazak u halu označava se puštanjem rok klasika, koje nezvanično sam bira.
-Pustite te kuloarske priče. Nemam ja veze sa tim – rekao je šaljivo Džikić.
Igrač Andreja Milutnović ocenio je da je su veća želja i energija doneli pobedu njegovom timu.
-Čestitam saigračima na veoma važnoj pobedi. Mislim da smo od samog početka krenuli sa velikom željom i energijom i odigrali smo 40 minuta u takvom intenzitetu. Bilo je padova, ali bitno je da smo bili uporni i zasluženo smo pobedili – rekao je Milutinović.
Trener Zadra Ante Nazor ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, kao i da njegov tim nije uspeo da zaustavi crno-bele u „radnom“ delu igre.
-Čestitam Partizanu na ovoj pobedi. Smatram da su zasluženo pobedili i da su više želeli pobedu. Utakmica je krenula u smeru u kome je Partizan želeo. Nismo zaustavili njihov ofanzivni skok, šut spolja i nismo uspeli da sačuvamo prednost radnim delom: prenosom, kontrolom, organizacijom – rekao je Nazor.
-Trebalo je tada da pripazimo na svoje emocije, koje su nas odvele u nezgodnom smeru. Iz ove utakmice možemo izvući velike pouke. Ovakve utakmice se mogu prelomiti u svoju korist velikim naporom, a mi to nismo uspeli – dodao je Nazor.
Povezana vest:  NBA VESTI, Boš doneo pobedu Majamiju