nba novi logo

NBA VESTI

NBA: 11 poena Marjanovića u pobedi San Antonija

U noći izmedju utorka i srede u košarkaškoj NBA ligi odigrano je pet utakmica, a pobede su upisali San Antonio, Milvoki, Vašington, Juta i Golden stejt. Košarkaši San Antonija pobedili su ekipu Majamija sa 119:101, uz dobru partiju reprezentativca Srbije Bobana Marjanovića. Marjanović je na parketu proveo nešto više od 13 minuta, a zabeležio je 11 poena, šest skokova i jednu ukradenu loptu. 
Najefikasniji u pobedničkom timu, koji je upisao petu uzastopnu pobedu, bio je Lamarkus Oldridž sa 28 poena, Kavaj Leonard je ubacio 23, a Dani Grin 15 poena. U poraženom timu najbolji je bio Dvejn Vejd sa 20 postignutih poena, dok je Kris Boš ubacio dva poena manje.  Juta je u gostima savladala, posle produžetka, ekipu Dalasa sa 121:119.
Trijumf Juti doneo je Gordon Hejvord košem uz zvuk sirene i tako produžio pobednički niz svoje ekipe na sedam utakmica. Najefikasniji u pobedničkom timu, koji je poslednji put slavio protiv Dalasa u gostima još januara 2010. godine, bio je Rodni Hud sa 29 poena, dok je Hejvord dodao 20. 
Čendler Parsons je bio najbolji u redovima Dalasa sa 24 poena, ali je upravo on promašio šut za tri poena 24 sekundi pre kraja produžetka.  Košarkaši Vašingtona su u gostima pobedili Njujork sa 111:108 i tako pokvarili debi Kurta Rembisa na klupi Niksa. 
Pobedu Vašingtonu su doneli Džon Vol koji je postigao 28 poena, uz 17 asistencija, i Bredli Bil koji je ubacio 26 poena. Njujork je upisao i šesti poraz za redom, a najefikasniji u tom timu bio je Karmelo Entoni sa 33 poena. 
Milvoki je na svom terenu slavio protiv Bostona sa 112:111, a trijumf Baksima doneo je Kris Midlton koji je 0,6 sekundi pre kraja utakmice pogodio odlučujuće slobodno bacanje.  Milvoki je ovom pobedom prekinuo niz od pet uzastopnih poraza, a pored Midltona koji je ubacio 20 poena, najzaslužniji za tu pobedu bio je Greg Monro sa 29 poena. 
Golden stejt je na svom terenu pobedio Hjuston sa 123:110. Najbolji u pobedničkom timu bio je Stefon Kari sa 35 poena, devet asistencija i šest skokova. Harison Barns je dodao 19, a Klej Tompson i Endru Bogut po 13 poena.
Golden stejt i dalje nema poraz na svom terenu ove sezone, ovo im je bio 24. trijumf, a ukupno 42. uzastopna pobede na domaćem parketu u regularnom delu sezone.  Voriorsima sada nedostaju samo još dve pobede kako bi izjednačili rekord Čikago bulsa iz 1996. godine.
U ekipi Hjustona, koja je upisala i osmi uzastopni poraz od Golden stejta, najbolji je bio Džejms Harden sa 37 poena i sa po pet asistencija i skokova.

Povezana vest:  NBA VESTI, Došao kraj seriji poraza Klivlenda