dusan-domovic-bulut

Bulut jedini Evropljanin u Njujorku
 
Učestvovaće na najnapetijem svetskom basketaškom turniru „Fightball“, koji će se održati od 1. do 3. marta u Njujorku.
Karakteristika „Fightballa“ je selidba sa uličnih terena u arenu pod svetla reflektora, a atmosfera, uzbuđenje, napetost i težina turnira podsećaju na ambijent bokserskih mečeva. Priliku da pokaže sve svoje veštine, izdržljivost, snagu i strast u igri pod obručem dobilo je 16 basketaša, a među njima je i Bulut kao jedini evropski učesnik.
On već duže vreme suvereno vlada tronom FIBA 3×3 pojedinačne rang liste, sa timom Novi Sad Al Wahda osvojio je skoro sve što se osvojiti može, a već je predstavljao Srbiju na prestižnom 1×1 turniru „Red Bull King of the Rock“ na Alkatrazu.
Dušanov ubilački instinkt na terenu zadavao je glavobolju brojnim protivnicima, pa nije neobično što se našao u odabranom društvu za „Fightball“.
Turnir će imati dva kvalifikaciona kruga iz kojih će osam najboljih i najjačih basketaša odmeriti snage u finalnom turniru od četvrtfinala, a novčana nagrada za onog koji ostane neporažen pod košem biće 100.000 dolara.
 Dinamiku igri daje osmominutno trajanje utakmice sa dvominutnom pauzom, a igrači imaju samo osam sekundi za realizaciju napada. Zakucavanje se vrednuje sa tri poena, dok se faulovi dosuđuju samo u slučaju ekstremno grube igre, što samo govori koliko su izdržljivost i fizičke predispozicije bitne. U tom slučaju se posle dva faula za poluvreme dosuđuje slobodno bacanje, a na raspolaganju takmičarima je i tajm-aut od 30 sekundi. U slučaju nerešenog ishoda, produžetak traje dva minuta i igra se novi dok se ne odluči pobednik.
 
PHOTO: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool
Povezana vest:  NBA VESTI, Fil Džekson upozorio Kobija Brajanta