cz pao 11032016 001
Đorđević: Propustili smo dobru priliku
 
Trener košarkaša Panatinaikosa Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa večerašnjim porazom od Crvene zvezde propustila priliku da napreduje na tabeli Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i da je beogradski tim pobedio zahvaljujući većoj želji u trećoj četvrtini.
-Zvezda nas je snagom, uz navijače i velikom energijom odnela sa terena u trećoj četvrtini. Zvezda je izašla sa većom energijom i željom u tom periodu i to je rezultiralo tako kako je rezultiralo – rekao je Đorđević novinarima posle utakmice u Beogradu.
Panatinaikos je i drugi put poražen od Crvene zvezde u Top 16 fazi Evrolige. U 10. kolu u Beogradskoj areni večeras je bilo 69:67, čime su se crveno-beli izjednačili sa Panatinaikosom uz bolji međusobni skor.
-Propustili smo dobru priliku da napravimo pomak u grupi, ali u ovakvim utakmicama ne smete ni pet minuta da spustite gard, tako ne može da se dobije u Evroligi – kazao je trener grčkog kluba.
On je bio nezadovoljan suđenjem i činjenicom da je Zvezda izvela 35 slobodnih bacanja, a njegova ekipa samo 18.
-Ne smatram da je bio koji sudijski uticaj bio na ovu pobedu, ali to je podatak zbog kog moramo da stavimo prst na čelo i vidimo kako i zbog čega – rekao je Đorđević.
Đorđević je zahvalio Zvezdinoj publici na dočeku u Areni.
-Zahvalio bih publici na dočeku, bez obzira na to što su pokušali glavom da me poremete, ali srce ih je izdalo pa su onda odustali – dodao je Đorđević.
Đorđević je odbio da govori o reprezentaciji Srbije, čiji je selektor, a kako je rekao, to će ostaviti za drugi put.
Košarkaš grčkog kluba Eliot Vilijams čestitao je Zvezdi na pobedi.
-Utakmicu su obeležile jake odbrane, bilo je teško postizati poene. Nismo bili dobri u trećoj četvrtini, vratili smo se u poslednjoj, ali to nije bilo dovoljno da uradimo nešto više. Sve čestitke pobedniku – rekao je Vilijams.
Panatinaikos će u sledećem kolu dočekati Lokomotivu Kubanj, dok će Zvezda gostovati Unikahi u Malagi.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Partizan napravio prvi korak ka finalu plej-ofa