kss logo

KSS demantuje ABA: Podržavamo Ligu šampiona FIBA

Košarkaški savez Srbije demantovao je danas skupštinu Jadranske lige i saopštio da podržava Ligu šampiona FIBA, kao i regionalno takmičenje koje ne ugrožava nacionalni šampionat.Skupština Jadranske lige održana je u nedelju i posle nje je saopšteno da to takmičenje podržava Evroligu i Evrokup, kao i da je za tu odluku dobila podršku svih saveza učesnica.
-Povodom saopštenja ABA lige da nacionalna federacija Srbije daje podršku odlukama Skupštine pomenute lige kojima drugoplasirani, trećeplasirani i četvrtoplasirani klubovi igraju Evrokup, Košarkaški savez Srbije demantuje ovakve tvrdnje. KSS, kao član FIBA, podržao je osnivanje FIBA Lige šampiona – navodi se u saopštenju saveza.
-Košarkaški savez Srbije je takođe pružio podršku postojanju Regionalne lige organizovane na takav način da kroz kalendar takmičenja ne ugrožava funkcionisanje nacionalnih liga, a u skladu sa saglasnošću koju su dali svi nacionalni savezi na sastanku održanom u Zagrebu u julu 2015. Godine – dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  Sezonske ulaznice za KK Crvena zvezda ponovo u prodaji