hemofarm-ekipaEVROLIGA

 

Hemofarm u drugom kolu, uprkos porazu na domaćem terenu

 

Košarkaši Hemofarma uspeli su da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Evroligu, iako su večeras u Vršcu izgubili od izraelskog prvaka Hapoel Galil sa 86:77 (29:19, 22:20, 13:15, 22:23).

Najefikasniji u domaćem timu bio je Milan Mačvan sa 21 poenom. Milivoje Božović postigao je 12, a Marko Šutalo 11 poena. Niko drugi u Hemofarmu nije dao više od osam poena.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Policija napravila obruč, prilaz Pioniru samo uz kartu

Hapoel su predvodila četvorica igrača – Džek Pol Meklinton postigao je 21 poen, Mikel Gal doprineo je sa 16, Rodni Grin sa 15, a Dagan Jivizori sa 12 poena.

Hemofarm će u drugoj fazi igrati sa pobednikom meča Alba-Koral Roan.

Hemofarm je prošao u drugo kolo zahvaljujući boljoj koš razlici, pošto je u prvom meču pobedio sa 13 poena prednosti.

Povezana vest:  Žižić MVP oktobra u Jadranskoj ligi

Hapoel Galil je vodio od početka utakmice, a Vrščani su uspeli samo da nekoliko puta izjednače u prvoj četvrtini. Izraelski tim vodio je do dva minuta pre kraja sa 82:67, što je razlika sa kojom bi se plasirao u drugo kolo.

Domaći tim napravio je tada mini-seriju od 6:0, poenima Mačvana, Božovića i Miljana Pavkovića, a onda se do kraja utakmice vodila velika borba dve ekipe, a gostujući tim mogao je i da dođe do željene razlike da nije pravio toliko grešaka, kojih je bilo mnogo na utakmici.

Povezana vest:  Obeležno 70 godina postojanja KSS i 95 godina košarke u Srbiji