allen-iversonBešiktaš ponudio ugovor Alenu Ajversonu

 

Pitanje gde će bivša NBA zvezda Alen Ajverson nastaviti karijeru i dalje je aktuelno, a u priču se u petak uključio i turski Bešiktaš koji je potvrdio da je ponudio ugovor američkom košarkašu.

Direktor istanbulskog kluba Seref Jalčin tvrdi kako su šanse da nekadašnji najkorisniji igrač (MVP) NBA lige nastavi karijeru u Turskoj sasvim realne.

Povezana vest:  Božić: Čeka nas težak posao u Skoplju

-Njegova karijera u NBA ligi je završena. Ali, njegove su deonice još uvek vredne, posebno u Kini. Znamo da je odbio ponudu vrednu četiri miliona dolara jer smatra da se ne bi navikao na kulturološke razlike u Kini. Ali, u Evropi bi se osećao prijatno, rekao sam to i njegovom menadžeru Gariju Muru. Naša ponuda iznosi oko dva miliona dolara godišnje – poručio je Jalčin.

Povezana vest:  17. kolo NLB lige, Suđen poraz FMP u Zagrebu

Ajverson je, igrajući za Filadelfiju, četiri puta bio najbolji strelac NBA lige, a 2001. je proglašen i MVP-om lige. Nakon odlaska iz Siksersa igrao je za Denver i Detroit da bi prošlu sezonu započeo u dresu Memfisa. Ali, za Grizliese je odigrao samo tri utakmice nakon čega se vratio u Filadelfiju, ali je već u februaru zbog ličnih problema zamrznuo karijeru.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Voriorsa, Rouz izašao ranije

Sada bi je da je želio nastavi, ali u NBA ligi više nema zainteresovanih klubova za usluge ovoga 35-godišnjaka.