nba_novi_logo

NBA VESTI

Minesota zaustavila Oklahomu, odlični Lav i Peković

Košarkaši Minesote prekinuli su prošle noći seriju Oklahome od 12 uzastopnih pobeda, pošto su je pobedili kod kuće sa 99:93 zahvaljujući sjajnim partijama Kevina Lava i Nikole Pekovića, i odličnoj igri Džej-Džej Baree u završnici. Oklahoma ove sezone igra vrlo sigurno i postala je prvi tim u Zapadnoj konferenciji NBA lige, ali je rano jutros zaustavljena u Mineapolisu. 
Prva zvezda tima Lav završio je meč sa 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je crnogorski reprezentativac Peković doprineo trijumfu sa 24 poena i 10 skokova. Barea je postigao 18 poena, od čega 14 u poslednjoj četvrtini. 
Trener Minesote Rik Adelman rekao je da je važno što je njegov tim savladao najbolji tim Zapada, ali da ima više ambicije. 
-Važno je što smo ih pobedili, ali želim da dođemo na nivo gde ovo neće biti ništa posebno. Odigrali smo veliku utakmicu protiv najboljeg tima, ali smo u stanju da radimo takve stvari – rekao je Adelman. 
Najbolji dvojac Oklahome pružio je još jednu sjajnu partiju. Kevin Durent je završio utakmicu sa 33 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Rasel Vestbruk doprineo sa 30 poena, 11 skokova i devet asistencija za Tander, koji nije poražen još od 23. novembra. 
-Nije smak sveta, iako ljudi pričaju da će to da se desi danas, ali neće. Izgubili smo od dobrog tima. Igrali su snažno i pobedili nas. Imamo 21 pobedu i pet poraza i ostaje nam da nastavimo da treniramo – rekao je Durent. 
Majami je u gostima bez problema pobedio oslabljeni Dalas sa 110:95. Maveriksi cele sezone igraju bez svoje prve zvezde Dirka Novickog, koji je ove nedelje prvi put trenirao posle artroskopske operacije kolena u oktobru. Osim toga nije igrao nisu igrali ni povređeni startni plejmejker Derek Fišer, kao i Elton Brend i Brendan Rajt. 
Majami tako nije imao problema i vodio je sa 36 razlike u meču koji nimalo nije podsećao na susret ova dva tima u velikom finalu 2011. godine. Vodeći dvojac Hita, Lebron Džejms i Dvejn Vejd odsedeli su na klupi celu poslednju četvrtinu. 
Džejms je posigao 24, a Vejd 19 poena. Najefikasniji u Dalasu bio je Džej Krauder sa 15 poena. U poslednjoj sinoćnoj utakmici, Portland je kod kuće pobedio Denver sa 101:93. 
Rezultati utakmica igranih u noći između četvrtka i petka: 
Minesota – Oklahoma 99:93 
Dalas – Majami 95:110 
Portland – Denver 101:93

Povezana vest:  Kapiten Sijene Šon Stounruk objavio kraj karijere