dejan radonjic (3)

Radonjić: Previše oscilacija da bi se pobedila Lokomotiva

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa pravila previše oscilacija u odbrabni da bi mogla da pobedi tako iskusnu ekipu kao što je Lokomotova Kubanj. 
-U prvoj i poslednjoj četvrtini smo primili previše koševa, previše lakih poena od iskusnog protivnika. U završnici smo pravili previše grešaka da bi se pobedila ovakva ekipa – rekao je Radonjić novinarima u Kombank Areni.
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Lokomotive iz Kubanja sa 84:87 (20:30, 22:8, 17:20, 25:29) u prvom kolu D Grupe Evrolige. Trener Zvezde je potom kazao na čemu treba da se radi u budućnosti.
-Igrali smo sa mnogo oscilacija, bilo je perioda i sjajne i loše odbrane. Treba mnogo da radimo na kontinuitetu kvaliteta odbrane, da ne dozvolimo da tako dugo traju periodi loše – rekao je Radionjić.
Radonjić je negativno odgovorio na novinarsko pitanje da li je možda na igru uticao pritisak javnosti nastupa Zvezde u Evroligi posle 14 godina. 
-Mislim da se to previše apostrofiralo ovih dana. U završnici utakmice kada se odlučuju stvari ne možete da razmišljate o tome. Imali bismo svoju šansu da smo pogodoli neke od zicera, ali jednostavo tok utakmice je bio takav da su oni vodili, a mi došli u poziciju da preokrenemo. Oni su, međutim, zbog svog iskustva iskoristili svoje šanse – kazao je Radonjić. 
Jedan od najefikasnijih košarkaša u večerašnjoj utakmici Ivan Radenović rekao je da je Kubanj bio previše iskusna ekipa za njih večeras. 
-Čestitam Kubanju na pobedi i hvala navijačima na velikoj podršci. Što se utakmice tiče, Kubanj je iskusna ekipa koja je materijalizovala svaku našu grešku – kazao je Radenović. 
Trener Lokomotive Jevgenij Pašutin rekao da je ovo velika pobeda za njegov tim i da nikad nije lako igrati u Beogradu.
-Čestitam mojim igračima, nije lako igrati u Beogradu pred 20.000 navijača. Zvezda ima dobar tim i dobrog trenera, ali smo mi zahvaljujući čvrstoj odbrani kontrolisali veći deo meča. Ovo je naša prva godina u Evroligi i veliki izazov, tako da je ova nama stvarno važna pobeda – kazao je Pašutin. 
Ruski stručnjak nije mogao da kaže koji su rezultatski ciljevi njegove ekipe. 
-To je dobro pitanje, ali ja na njega nemam odgovor. Spremamo se iz utakmice u utakmicu. Možda bi rezultatski cilj bio da prođemo grupu, ali ne možemo da razmišljamo o tome već se spremamo samo za svaki sledeci meč – naveo je Pašutin. 

Povezana vest:  Jao Ming operisan, nastavak karijere neizvestan