partizan igokea

Častan poraz Partizana u Barseloni

Košarkaši Partizana porazom su počeli takmičenje u Evroligi, pošto su večeras izgubili na gostovanju u Barseloni sa 67:60 (17:18, 11:8, 17:14, 22:20) u prvom kolu Grupe A Evrolige. Najefikasniji u Partizanu bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 15 poena, dok su u pobedničkoj ekipi najbolji bili Kostas Papanukolau i Ante Tomić sa po 13 ubačenih poena.
Partizan u narednom kolu, 25. oktobra, dočekuje Nanter u Beogradu. Crno-beli su odlično počeli u Blaugrani i poenima Dejana Muslija, Žofrea Lovrenja i Lea Vestermana poveo sa 9:5. Tri minuta pre kraja tog dela igre, Partizan je, posle poena Bogdana Bogdanovića, imao tri poena prednosti, a na prvi odmor se otišlo rezultatom 17:18.
I u drugoj četvrtini viđena je ista slika na parketu, igralo se koš za koš, da bi na polovini te deonice na semaforu pisalo 23:23. Nakon toga Vesterman je pogodio za tri poena (23:26) da bi potom usledila dva minuta slabe igre oba tima.
Seriju promašaja prekinuo je Kostas Papanikolau trojkom dva minuta i 20 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Do kraja tog dela igre viđen je još samo jedan koš koji je postigao Marselinjo Uertas, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena 28:26. Treću deonicu trojkom je „otvorio“ Papanikolau i odveo Barselonu na plus pet. Međutim, već u narednom napadu Vesterman je odgovorio na isti način, dobrim šutom za tri poena. 
Ekipe su nakon toga, kao i u prvom poluvremenu, nastavile da se muče u napadu i nisu uspevale da naprave veću prednost sve do tri minuta pre kraja treće deonice kada je Barselona serijom 6:0 ponovo stekla pet poena prednosti. 
Istom razlikom ušlo se i u poslednju četvrtinu, a nakon trojke Huana Karlosa Navara Barselona je povela sa osam poena razlike, što je do tada bila i najveća prednost neke ekipe. Partizan je u tim trenutcima igrao loše u napadu, vezao je nekoliko grešaka, što je Barselona iskoristila. Trojkom Džoija Dorsija pet minuta pre kraja meča Barselona je prvi put došla do dvocifrene prednosti (56:46). 
Kapiten crno-belih Milosavljević je tri minuta pre kraja meča vezao dve trojke, pa je Partizan prišao na pet poena razlike, ali nije uspeo i da potpuno preokrene rezultat. 

Povezana vest:  Obradović: Odbranom do pobede