Dave Salmoni i Sergej TrifunovicKOMPANIJA DISCOVERY NETWORKS CEEMEA NA PROMOCIJI U BEOGRADU NAJAVILA SERIJU SMRTONOSNA OSTRVA

Kompanija Discovery Networks CEEMEA okupila je u Beogradu domaće partnere iz sveta advertajzinga i distribucije, kao i medije, kako bi predstavili svoje nove programe i planove za budući period. Događaj je upriličen u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu, a njemu je prisustvovao i Dejv Salmoni, ekspert za divlje životinje, avanturista i domaćin nekoliko emisija na kanalima Animal Planet i Discovery Channel.
Viktorija Dejvis, direktor kompanije Discovery za jugoistočnu Evropu, izjavila je: „Srbija je ključno tržište za nas i ovde gledaoci vole naše kanale, a naši poslovni partneri su oduvek davali podršku našim projektima. Želeli smo da organizujemo ovaj događaj u Beogradu kako bismo proslavili činjenicu da su naši kanali broj 1 u svojim kategorijama i kako bismo svojim partnerima i javnosti prikazali šta mogu da očekuju od nas i Discovery mreže u narednom preiodu.“
Poznati srpski glumac Sergej Trifunović je bio domaćin večeri, a gosti su mogli da pogledaju i kako će nove emisije na Discovery kanalu i kanalima TLC i Animal Planet izgledati u predstojećem periodu, kao i da uživaju u iznenađenjima koja je Discovery pripremio – na originalnim tematskim štandovima gde su gosti mogli da zakorače u improvizovanu auto radnju, da nauče kako da dekorišu svadbenu tortu ili da se fotografišu sa Dejvom Salmonijem u spektakularnoj džungli.
Serija Smrtonosna ostrva sa Dejvom Salmonijem je jedna od glavnih serija koja je predstavljena na ovom događaju. Ona prati stručnjaka za divlje životinje koji odlazi na neka od najopasnijih ostrva na svetu da bi istražio kako i zašto su njihovi domoroci tako uspešni u preživljavanju – uprkos najsurovijim uslovima. Ova serija će biti premijerno prikazana na Discovery kanalu u petak, 18. aprila u 20.00. Serija će potom biti emitovana na kanalu Animal Planet u junu. Gledaoci će videti kako je Dejv dolazio u kontakt sa različitim vrstama životinja – od slepog miša i ajkule čekićare, do kita ubice i grizlija, i kako je živeo zajedno sa njima kako bi otkrio tajne njihove dominacije nad bilo kojim drugim vrstama koje žive na tim prostorima.
Još jedan veliki prenos na Discovery kanalu u predstojećem periodu biće Skok sa Mont Everesta – Everest Jump Live. Discovery Channel će nastaviti da pomera granice kada je u pitanju emitovanje događaja uživo. Nakon šest nedelja aklimatizacije, Džobi Ogvin, čuveni profesionalni skakač i njegov tim, biće spremni da se popnu na Everest, a Džobi će najzad skočiti sa vrha Everesta u odelu sa krilima (wingsuit). Discovery će emitovati ovaj spektakularan događaj uživo u maju u 224 zemlje širom sveta.
„U seriji Smrtonosna ostrva, imamo jedinstvenu priliku da publiku povedemo sa Dejvom Salmonijem da iskusi i istraži izvanredne i nepoznate delove naše planete,“ rekla je Aleksandra Tiganas, direktor kanala za jugoistočnu Evropu u kompaniji Discovery Networks CEEMEA. „Sa programom Everest Jump Live idemo korak dalje u ostvarenju svojih ciljeva, a to je stvaranje jedinstvenih programa koji naše gledaoce dovode do vrhunca. Posle Nika Valende, nastavljamo sa Džobijem Ogvinom i njegovim pokušajem da učini nešto neverovatno što niko nije prikazao na televiziji. Ovo je Discovery u svom najboljem izdanju – istraživanje nepoznatih teritorija i prikazivanje neverovatnih situacija,“ dodala je Aleksandra Tiganas.
TLC, zabavni kanal za žene iz portfolija Discovery mreže takođe najavljuje zanimljive sadržaje, kao što su Bekstvo od proroka, Napuštanje vere, Ballroom Blitz i nove sezone serija Kralj poslastičara, Povratak Hani Bu Bu, Venčanica iz snova, Moja tajna, Medijum sa Long Ajlanda. Animal Planet, jedan od najvoljenijih televizijskih brendova će fascinirati gledaoce emisijama kao što su Dog Rescuers, World’s Wildest Cities: Manaus, Životinjske bande.
Pored toga, Discovery će na srpskom tržištu uskoro početi da emituje kanal ID Xtra. Ovo je visokokvalitetan kanal namenjen prevashodno ženskom delu publike. ID Xtra je kanal o misterijama i neizvesnostima koji prikazuje snažne priče i misterije stvarnog života, na savremen i stilizovan način.
Kroz sve ove programe, Discovery želi da zadovolji apetite radoznalih gledalaca i da ohrabri ljude da istražuju svet oko sebe.

Povezana vest:  Premijera druge sezone HBO serije "Njegova mračna tkanja" 17. novembra