Gej-zastavaZavršena beogradska Parada ponosa
 
Skup povodom Parade ponosa završen je danas oko 14.00 govorima ispred Skupštine Beograda i bez incidenata.
Manifestacija je završena tako što se jedan od organizatora, Bojan Stojanović, poljubio sa svojim dugogodišnjim partnerom uz poruku: -Za kraj vam poklanjamo jedan poljubac, da vidite da nije ništa strašno.
Organizatori Parade ponudili su učesnicima šetnje da ih, ako se osećaju nebezbedno, policija razveze kućama policijskim kombijima, ali je Stojanović kazao da smatra da to nije potrebno i da se ove godine oseća dovoljno bezbednim.
Povorka Parade ponosa, u kojoj je bilo oko 1.000 ljudi, krenula je od zgrade Vlade Srbije nešto posle 12.00 i stigla oko 13.15 na plato ispred Skupstine grada, gde je održan skup.
U koloni su, između ostalih, bili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministri Jadranka Joksimović, Kori Udovički i Ivan Tasovac, šef misije EU u Srbiji Majkl Devenport, američki ambasador Majkl  Kirbi, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, funkcioneri Demokratske stranke Borislav Stefanović, Gordana Čomić i Goran Ješić, poslanik SDP-a Meho Omerović i lider LDP-a Čedomir Jovanović.
U šetnji su učestvovali i zaštitnik građana Saša Janković, poslanica Aida Ćorović, predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović i predstavnica UNDP-a za Srbiju Irena Vojačkova Solorano.
Okupljeni su nosili zastave duginih boja, balone i transparente.
Parada ponosa je protekla uz manje incidente, a, iako mediji javljaju da ima i do 50 privedenih, policija zvanično nije potvrdila hapšenja.
Prema izvestajima pojedinih medija, na uglu Njegoševe i Beogradske ulice, grupa od oko 50 mladića napala je policiju, ali su se povukli kada je pripadnicima MUP-a stiglo pojačanje.
Povezana vest:  Titanik nije potonuo zbog sante leda već požara?