IMG 0347BEACH – VOLLEY – II KONTINENTALNI KUP 2014. – 2016.
Beograd domaćin turnira II runde II Kontinentalnog Kupa

U sedištu CEV u Luksemburgu obavljen je žreb za II rundu II Kontinentalnog Kupa 2014. – 2016. Beograd će biti domaćin turnira D grupe, 31. avgusta i 1. septembra. Na turniru će igrati Srbija, Estonija, Albanija i Azerbejdžan u ženskoj konkurenciji i Bugarska, Litvanija, Albanija i Azerbejdžan u muškoj konkurenciji. Plasman u III rundu izboriće po dve najuspešnije reprezentacije.
Muška seniorska reprezentacija Srbije u beach – volley izborila je plasman u III rundu kvalifikacija na turniru I runde, koji je u junu odigran u Kardžaliju, u Bugarskoj.
II Kontinentalni kup u seniorskoj konkurenciji je kvalifikacioni za Olimpijske igre 2016, koje će se odigrati u Rio de Žaneiru.
Direktan plasman u III rundu u konkurenciji odbojkašica izborili su Nemačka, Holandija, Austrija, Italija, Rusija, Švajcarska, Češka i Španija, a iz I runde Finska, Bugarska, Grčka, Belorusija, Ukrajina, Izrael, Norveška, Belgija, Švedska, Slovačka, Litvanija, Kipar, Francuska, Portugalija, Poljska i Hrvatska.
U konkurenciji odbojkaša direktan plasman u III rundu izborili su Holandija, Poljska, Italija, Nemačka, Letonija, Španija, Austrija i Rusija, a iz I runde Finska, Srbija, Grčka, Belorusija, Ukrajina, Turska, Belgija, Norveška, Engleska, Švajcarska, Estonija, Kipar, Francuska, Portugalija, Češka i Danska.
III runda kvalifikacija odigraće se 2015. uz učešće po 32 reprezentacije u obe konkurencije, a po 8 selekcija će se kvalifikovati u polufinale, koje će se odigrati 2016, dok će se 16 reprezentacija plasirati u IV rundu, koja će se odigrati 2015. iz koje će još 8 reprezentacija izboriti plasman u polufinale.
Finalni turniri će se odgirati 2016. uz učešće po 8 reprezentacija u obe konkurencije. Pobednici će izboriti učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije izboriti učešće na Interkontinentalnim kvalifikaciijama za Olimpijske igre 2016.

Povezana vest:  SEDEĆA ODBOJKA, Odbojkaši Feniksa ponovo srebrni u mađarskoj Ligi

BEACH – VOLLEY – II KONTINENTALNI KUP 2014. – 2016. – II RUNDA – SASTAVI GRUPA:

ZONA B:

D GRUPA (31. AVGUST I 1. SEPTEMBAR) – BEOGRAD, SRBIJA):

SENIORKE: SRBIJA, ESTONIJA, ALBANIJA, AZERBEJDŽAN.

SENIORI: BUGARSKA, LITVANIJA, ALBANIJA, AZERBEJDŽAN.

C GRUPA – MALTA:

SENIORKE: MALTA, RUMUNIJA, LETONIJA,

SENIORI: SAN MARINO, BOSNA I HERCEGOVINA, IZRAEL, RUMUNIJA, MOLDAVIJA.

Povezana vest:  KUP IZAZIVAČA 2016., Novi Pazar u sredu u Galaciju, Spartak iz Ljiga u četvrtak u Tirani

ZONA A:

A GRUPA – DANSKA:

SENIORKE: DANSKA, SLOVENIJA, MAĐARSKA, ISLAND, LUKSEMBURG

SENIORI: HRVATSKA, SLOVENIJA, MAĐARSKA, ISLAND, LUKSEMBURG.

B GRUPA – ŠKOTSKA:

SENIORKE: ŠKOTSKA, ENGLESKA, IRSKA, SEVERNA IRSKA.

SENIORI: ŠKOTSKA, IRSKA, SLOVAČKA, SEVERNA IRSKA.