kolakovic srbusapress2

Kolaković: Nismo favoriti na SP, ali želimo medalju

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da nacionalni tim nije u krugu favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj, ali da ekipa ima veliku želju da iznenadi i umeša se u borbu za medalje.
Odbojkaši Srbije igraće u A grupi sa selekcijama Argentine, Australije, Venecuele, Kameruna i domaćina Poljske.
-Znamo da ne spadamo u krug favorita za medalju i niko nas ne svrstava u red pretendenata za najviši plasman, ali imamo veliku želju da, bas kao i na prošlom šampionatu Evrope gde nas niko nije uvažavao, probamo da se borimo za neku od medalja. Ne zavisi samo od nas koliko ćemo biti uspešni i nadam se da će momci dati sve od sebe – rekao je Kolaković novinarima na koktelu u hotelu M, uoči polaska u Poljsku.
On je dodao da će Svetsko prvenstvo biti jako naporno, pošto će se igrati preveliki broj utakmica.
-Očekujem veliku borbu, ako prođemo u završnicu imaćemo 13 mečeva, što je znatno više nego na prošlom prvenstvu. Ovo je jedno od najtežih odbojkaških takmičenja, čak možda teže od EP i OI. Jedino Svetski kup ima nehumanije uslove za igrače – zaključio je Kolaković.
Srbiju će u Poljskoj predstavljati: Tehničari: Nikola Jovović, Vlado Petković. Korektori: Saša Starović, Aleksandar Atanasijević, Primači: Uroš i Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Nemanja Petrić, Marko Ivović. Blokeri: Marko Podraščanin, Dragan Stanković, Srećko Lisinac.Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.
Odbojkaši Srbije sutra ujutro putuju u Poljsku, a prvi meč na turniru odigraće u subotu protiv domaćina na fudbalskom stadionu u Varšavi. Svetsko prvenstvo za odbojkaše u Poljskoj održaće se od 30. avgusta do 21. septembra.

Povezana vest:  „SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE !“, Deveti sportsko – edukativni čas održan u Lajkovcu