kolakovic sp

SP POLJSKA 2014
Kolaković: Raduje pobeda nad Argentinom, igramo sve bolje

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je zadovoljan pobedom nad Argentinom (3:1) u drugom kolu Svetskog prvestva u Poljskoj.
-Sa psihološke strane jako teška utakmica posle uvodnog poraza od Poljske. Argentina je ekipa u rangu sa nama, talentovana i mislim da smo taktički dobro igrali. Prijem je funkicionisao, što je dovelo do toga da igramo sigurnije. Bilo je i grešaka, ali moramo biti zadovoljni pobedom. Okrećemo se meču protiv Australije koji treba da nam donese značajne bodove. Imaju tim za poštovanje, ali nama je potrebna pobeda – rekao je Kolaković novinarima nakon meča.
Reprezentativac Srbije Miloš Nikić rekao je da će pobeda nad Argentinom mnogo značiti na planu samopouzdanja.
-Bilo je jako bitno da se vratimo posle poraza u prvom kolu. Očekujem sve bolje partije i da ćemo iz grupe izaći sa dobrim skorom. Pobedu je doneo naš dobar prijem, pa je tehničaru Jovoviću posao bio olakšan. Najbitnije je da u meč protiv Australije uđemo kao danas i pobeda neće izostati – naveo je Nikić.
Marko Podraščanin rekao je da je njegov tim ostvario velika tri boda u važnom meču.
„-spoštavali smo dosta toga iz svlačionice, iako smo imali nekoliko grešaka. Ipak, bili smo odlični u odbrani i ostvarili smo bitnu pobedu. Želim da u narednu rundu odemo sa devet bodova kako bi imali što veće šanse za polufinale -reči su Podraščanina.
Srbija 3. kolo A grupe Svetskog prvenstva u Poljskoj igra protiv Australije u četvrtak od 16.30.

Povezana vest:  JUNIORKE – XXII EP 2010, Peto mesto za Tursku, Slovačka šesta

PHOTO: Piotr Hawalej/Getty Images Sport