trst treningSeniorke Srbije doputovale u Trst
 
Ženska seniorska reprezentacija Srbije doputovala je danas iz Maribora u Trst, gde će igrati u B grupi XVII SP 2014. Seniorke Srbije su večeras trenirale u dvorani Palatrst gde će se odigrati sve utakmice B grupe.
Intersantno je da će sve reprezentacije samo danas trenirati u dvorani Palatrst.
Na svakom velikom takmičenju, pa tako i na Svetskom prvenstvu domaćinima pomažu volonteri koji su zaduženi za brigu o svakoj selekciji. O reprezentaciji Srbije u Trstu će brinuti Dragana Milošević i Aleksandra Pavlović, koje već duže vreme žive u Italiji. Dragana je iz Požarevca, a Aleksandra iz Kruševca. Naravno, odlično govore italijanski i od dolaska seniorki Srbije su na raspolaganju igračicama i članovima stručnog štaba za sve informacije i pomoć.
Prvu utakmicu seniorke Srbije će odigrati u utorak, 23. septembra od 17,00 časova protiv Turske.
Pored ženske seniorske reprezentacije Srbije, koja će četvrti put igrati na Svetskom prvenstvu, Srbiju će predstavljati Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i član Takmičarske komisije FIVB, koji je delegiran za člana Takmičarske komisije na SP u Italiji, dok će Vladimir Simonović, međunarodni sudija iz Srbije, suditi utakmice na Svetskom prvenstvu.
Seniorke Srbije će igrati u B grupi XVII SP 2014, koje će se odigrati od 23. septembra – 12. oktobra u Italiji, sa Brazilom, Turskom, Kanadom, Kamerunom i Bugarskom. Prvu utakmicu seniorke Srbije će u Trstu odigrati 23. septembra protiv Turske od 17,00 časova. U 2. kolu, 24. septembra, Srbija će igrati protiv Bugarske (20,00), a u 3. kolu, 25. septembra, protiv Kameruna (17,00). Posle slobodnog dana, Srbija će u 4. kolu, 27. septembra igrati protiv Kanade (17,00), a u poslednjem, 5. kolu, 28. septembra protiv Brazila od 20,00 časova.
Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri najuspešnije selekcije iz svake grupe.
Povezana vest:  JUNIORI – BALKANSKO PRVENSTVO 2013., Juniori u Kladovu od 30. jula – 03. avgusta