terzic KZN7

SP ITALIJA 2014

Terzić: Nisam očekivao ovako dobru igru na startu SP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je večeras da je iznenađen dobrom igrom nacionalnog tima na startu Svetskog prvenstva u Italiji. Srpske odbojkašice savladale su u Trstu selekciju Turske sa 3:1 u setovima, u prvom kolu B grupe šampionata.
-Ovo je za mene iznenađenje, ne zbog pobede, to smo svi očekivali, već zato što smo odigrali jednu dobru utakmicu. Bili smo u meču sve vreme, padovi su bili minimalni i uslovljeni dobrom igrom protivnika. Videlo se da su devojke sigurne u sebe, maksimalno motivisane i u najvećem delu utakmice radile su sve što smo se dogovorili. Nadam se da cemo tu mirnoću zadržati i u narednim mečevima – rekao je Terzić.
Rival Srbije u drugom kolu B grupe biće reprezentacije Bugarske, a meč je na programu sutra od 20 sati. 
-Sa njima teško igramo u poslednje vreme. Imaju kvalitetan tim, dobre napadače, jednog od najboljih srednjih blokera i pojedinačno su tim za respekt. Videćemo kako će to izgledati i u kakvoj su formi. Pripemićemo se dobro, ako ponovimo energiju i motiv sa današnje utakmice, imaćemo realne šanse da ih pobedimo – dodao je Terzić.
Na meču protiv Turske za seniroski tim debitovala je Tijana Bošković, koja je sa 22 poena bila najefikasniji pojedinac meča.
-Jako dobro smo ušle u meč. Prvi set odigrale smo fantastično, posle malo pale, ali na kraju uspele da se vratimo i osvojimo tri boda. Bilo je malo treme, one pozitvine, ali kako je utakmica odmicala sve je delovale lakše. Imala sam veliku podršku saigračica i stručnog štaba – rekla je Boškovićeva.
Pored nje, u pobedničkom timu sa 18 poena istakla se i Brankica Mihajlović.
-Odigrale smo sjajnu utakmicu, počev od servisa i prijema, onda je bilo lako igrati u odbrani i kontranapadu. Ovo je ohrabrujuća situacija za nas, jer smo SP otvorili pobedom. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, ako ne i bolje. Moramo da zaboravimo meč protiv Turske i posvetimo se starom protivniku, ekipi Bugarske – rekla je Mihajlovićeva.
Kapiten Maja Ognjenović istakla je da nacionalni tim odavno nije odigrao ovako borbeno i srčano.
-Raduje ovakav pristup igri, to su odlike koje su nas krasile svih ovih godina. Svetsko prvenstvo je takvo takmičenje gde nema vremena za pad i tugovanje, mora da se nastavi dalje i prebrodi kriza. Bilo je teško, iako rezultat nekome deluje kao da smo zabeležile sigurnu pobedu. Imale smo na terenu borbu do poslednjeg poena, zadovoljne smo što smo završile u četiri seta – rekla je Ognjenovićeva.

Povezana vest:  WINER LIGA, Preokret u Požarevcu