seniorke srb-hrv

Odbojkašice došle u Veronu, zadovoljne prvom fazom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Veronu, gde će igrati drugu fazu Svetskog prvenstva, a igračice su rekle da su zadovoljne prvom fazom takmičenja. 
-Sve vreme smo podizale formu. Nismo imale velike padove i oscilacije, kao što je bio slučaj prethodnih godina, tako da sam optimista pred drugu fazu. Čestitam devojkama, stvarno se vidi borba uvek. I protiv Brazila kada smo bili dole, borili smo se – rekla je Jovana Brakočević. 
Srbija je u Trstu prvu fazu takmičenja završila sa četiri pobede I jednim porazom, i to od olimpijskog pobednika Brazila. Na šampionatu u Italiji su ponedeljak i utorak slobodni dani, a u sredu počinje druga faza. 
-Koristiće nam dva dana pauze, da se malo odmorimo, da napunimo baterije, održimo dva dobra treninga i ispravimo neke stvari koje smo grešile. I ostalim ekipama je isto kao i nama i ne treba se žaliti I tražiti dlaku u jajetu – rekla je Jovana Brakočević. 
Protivnik Srbiji u sredu biće selekcija Holandije. 
-Možemo protiv Holandije, pokazali smo da možemo da igramo protiv jakih ekipa. Neće nam biti lako, ali neće ni Holandiji – rekla je Brakočević. 
Srednji bloker Nataša Krsmanovic takođe je zadovoljna prvom fazom. 
-Zadovoljna sam i pobedama i našom igrom. Sa nekim oscilacijama I padovima i nekim glupostima koje smo napravili, uspeli smo da dođemo dovde. Jako dobro smo se borili. Imali smo dobru hemiju i atmosferu. Važno je da postoji hemija, jer će igra doći pre ili kasnije, ali atmosfera mora da postoji ako želi da se dođe do borbe za medalje – rekla je Nataša Krsmanović. 
Srbija će posle Holandije igrati sa Kazahstanom, potom sa SAD i na kraju sa Rusijom. 
-Idemo dalje, četiri utakmice su pred nama, da vidimo da odigramo kako treba i da odemo u Milano (na treću fazu), što da ne. Prijaće nam dva dana odmora, da se odmorimo i psihički i fizički i da se rasteretimo dva dana – rekla je ona. 
Iskusna reprezentantivka kazala je da dobro poznaje sledećeg protivnika, ali ne i onog posle. 
-Holandija je standardno dobra ekipa, godinama igraju dobru odbojku. Dosta su kompaktni, a za Kazahstan stvarno ne znam. Možda kad ih budem videla, ali ne bih smela sad da kažem da znam nekog njihovog igrača. Nadam se da smo bolji i od jednih i od drugih i da neće biti velikih problema – rekla je ona. 

Povezana vest:  Belgija, Poljska i Hrvatska izborile plasman na EP u Azerbejdžanu i Gruziji