seniroke trening

Odbojkašice doputovali u Komaki, u petak protiv Kube

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Komaki gde će odigrati tri preostale tri utakmice na Svetskom kupu u Japanu protiv Kube, Kenije i Argentine.
Seniorke Srbije zabeležile su sedam pobeda i jedan poraz, a isti učinak imaju selekcije SAD, Rusije i Kine. 
Plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru izboriće dve najbolje reprezentacije. Plasman ekipa određivaće se na osnovu broja pobeda, a ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se odreduje na osnovu broja bodova.
Izabranice Zorana Terzića trebalo bi da opravdaju ulogu favorita protiv Kube, Kenije i Argentine i zabeleže još tri trijumfa. 
Za plasman na jedno od prva dva mesta neophodno je da dva od tri glavna rivala budu jednom poraženi u naredna tri meča. 
Najjednostavnije rešenje bila bi pobeda Rusije nad SAD. U tom slučaju, Amerikanke bi imale dva poraza, a sa po jednim izgubljenim mečom, osim Srbije, ostale bi Rusija i Kina, koje se međusobno sastaju u subotu, 5. septembra.
Srbija će u 9. kolu igrati protiv Kube u petak, 4. septembra od 8 sati po našem vremenu, ali mnogo zanimljivije biće u Nagoji gde se sastaju Rusija – SAD.
Dan kasnije na programu su mečevi Rusija – Kina i Japan – SAD, a u poslednjem, 11. kolu u nedelju, 6. septembra: Japan – Kina.

Povezana vest:  Odbojkašice Crvene zvezde sutra u 18,00 časova u Šumicama protiv Fakro Mušine