terzic kzn

Terzić: Kuba poseduje kvalitet, ali verujem u pobedu

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da očekuje pobedu protiv selekcije Kube u poslednjoj fazi Svetskog kupa, iako se radi o kvalitetnom protivniku.
-Reprezentacije Kube nije više onako jaka kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Međutim, imaju mlade igračice koje imaju fantastične fizičke predispozicije i umeju da odigraju dobro, posebno u bloku. Naravno ako bude sve kako treba, i budemo igrali našu prepoznatljivu igru ne bi trebalo da bude problema – rekao je Terzić pred sutrašnju utakmicu protiv Kube.
On je ponovio da reprezentacija ima obavezu da odigra kvalitetno do samog kraja turnira, zbog velikog uloga koje donosi prva dva mesta.
-Devojke znaju da imaju obavezu da ovaj turnir odigraju do kraja na pravi način, ne samo zbog reuzltata već i želje da se ostane u pravom ritmu – rekao je Terzić.
Najmlađa u reprezentaciji Srbije, Tijana Bošković istakla je da je veoma zadovoljna dosadašnjim učinkom na turniru, kao i da se nada da će tim izboriti vizu za Olimpijske igre u Riju naredne godine.
-Do sada smo odigrali osam utakmica, i ostvarili sedam uzastopnih pobeda. Na startu smo doživeli poraz, ali posle toga smo sjajno odigrali ostale utakmice. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da obezbedimo vizu za Rio, jer smo ceo turnir odigrali na visokom nivou – rekla je Boškovićeva i dodala da plasman na Olimpiske igre ne zavisi samo od rezultata srpskog tima.
-Ne zavisi sve od nas, čekamo rezultate još nekih mečeva, imamo jedan poraz, ali s obzirom da smo jako dobro odigrali mislim da zaslužujemo da se plasiramo na Olimpijske igre – zaključila je mlada odbojkašica.
Meč između Srbije i Kube na programu je sutra od 8 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Održan XV Kongres BVA – Artur Romaskan novi predsednik