maja ognjenovic kzn

Maja Ognjenović: Nema vremena da se žali

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da njena ekipa nema vremena da žali zbog poraza od Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva, već da treba da se oporavi na vreme za utakmicu za bronzanu medalju.
-Sada nema mnogo vremena za žaljenje, jer nas sutra u dva (14.00) očekuje jako važna utakmica protiv Turske, koja će isto tako želeti pobedu. Mislim da će pobediti ekipa koja se pre oporavi od poraza koje smo imale danas – rekla je Maja Ognjenović.
Rusija je danas dobila prva dva seta, Srbija je osvojila treći, ali nije imala snage za preokret, tako da je izgubila 1:3.
-Teška utakmica, kao što smo i očekivale. Ruskinje su ozbiljan i kvalitetan protivnik i ne treba da budemo razočarane, ali mi je žao zbog prva dva seta u kojima smo stvarno bile jako blizu, a opet bez naše igre. Mislim da su nas možda malo više napale servisom i da naš prijem nije bio na nivou na kome smo očekivali – rekla je ona o današnjoj utakmici.
Primač Jelena Nikolić kazala je da je rival danas pokazao mnogo više.
-Ruskinje su pokazale mnogo više od nas, naročito u prva dva seta. Toliko nam je trebalo da uđemo u bilo kakvu igru. Probale smo u četvrtom setu da uradimo nešto, ali stizati toliki rezultat protiv Ruskinja nije baš lako. Uvek je lepo završiti turnir pobedom, da ne pričamo koliko znači bronzana medalja. Svaka medalja je lepa i nadam se da ćemo naći načina da odigramo na dobar način – rekla je Nikolićeva.
Drugi primač Tijana Malešević ocenila je da je ekipa „dosta stegnuto“ ušla u utakmicu.
-Ušle smo u utakmicu dosta stegnuto, nismo igrale opušteno, nismo imale konstantnu igru. Da smo nešto više uradile u prva dva seta, možda bi bio drugačiji ishod. Sutra je novi dan, igra se utakmica za medalju, tako da se nadam da ćemo od početka ući u utakmicu kako treba i pobediti – rekla je Tijana Malešević.

Povezana vest:  SENIORI – XXIX EP 2015., Srbija u D grupi u Busto Arsiciju sa Rusijom, Slovačkom i Finskom