lopta

Odbojkaši Srbije žele pobedu na startu EP

Odbojkaš Srbije Srećko Lisinac rekao je danas da je njegova ekipa favorit u utakmici protiv Slovačke na startu Evopskog prvenstva, ali je istakao da mora da bude „na nivou“ ukoliko želi pobedu.
-To je prva i najvažnija utakmica. Imamo imperativ pobede i sigurno da smo favoriti u tom meču. Ali, nikako ih ne treba potceniti, imaju i oni svoje adute i dobre igrače koje moramo zaustaviti. Ukoliko mi budemo na našem nivou, siguran sam da ćemo zabeležiti pobedu – rekao je Lisinac, prenosi Odbojkaški savez Srbije.
Odbojkaško Evropsko prvenstvo održava se od 9. do 18. oktobra u Italiji i Bugarskoj, a Srbija će igrati u Grupi D u Busto Arsiciju sa Slovačkom, Finskom i Rusijom.
U prvom kolu izabranici Nikola Grbića će sutra igrati protiv Slovačke.
-Imamo iskustva sa sa prethodnih prvenstava iz tog prvog meča, znamo da je težak bez obzira ko je protivnik. Ekipa Slovačke je solidna ekipa, imaju dosta igrača koji igraju u inostranstvu… Dosta toga će zavisiti od nas, naše motivacije, volje i želje. Svi jedva čekamo da počne i nadamo se prvoj pobedi – rekao je libero Nikola Rosić.
Drugi libero reprezentacije Neven Majstorović naveo je da će Srbija imati problema sa Slovačkom ako ne pruži svoj maksimum.
-Prethodnih par turnira smo otvorili porazima, što je kasnije uticalo na naše partije. Mislim da je vreme da to promenimo i da pobedom otvorimo turnir. Slovačka je protivnik po meri, ali ukoliko ne pružimo maksimum nećemo izaći lako na kraj sa njima – rekao je Majstorović.
Utakmica prvog kola Grupe D između Srbije i Slovačke igra se sutra od 17.30.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA XXVII EP 2011, Odluka narednog vikenda