Nemanja Majdov sa srebrnom medaljom
DŽUDISTA NEMANJA MAJDOV OSVOJIO SREBRNU MEDALJU U EKIPNOJ KONKURENCIJI
 
Nemanja Majdov i njegov tim: Anastasija Turkeva (Rusija), Lajana Kolman (Brazil), Ivana Šunjević (Crna Gora), Yu-Jyun Vang (Kineski Tajpeh), Dmitri Minkou (Belorusija), Seungvan Ryu (Južna Koreja) osvojili su srebrnu medalju u džudou u ekipnoj konkurenciji.
Naš džudista je pobedio u dve odlučujuće borbe za svoj tim. Najpre je u prvom kolu savladao Kanađanina Luisa Krejbera-Ganona iponom, a zatim u polufinalu Argentinca Gustava Bazilea. Nemanjin tim nije uspeo da trijumfuje u finalu, ali su osvojili srebrno odličje.
„Osećaj je fenomenalan, ne mogu da opišem kako se osećam. Imao sam odličan tim. Imao sam tri meča, od toga dva odlučujuća. Pre dva dana bio sam peti, medalja mi je izmakla za sekundu, zato sam sada imao tu sportsku sreću i hvala Bogu sve je dobro prošlo.Hvala svima koji su bili uz mene, mi smo jedan tim i pobeđujemo zajedno“, rekao je Nemanja posle dodele medalja.
„Moram reći da sam izuzetno zadovoljan ovim rezultatom. Za malo nam je izmakla zlatna medalja, ali posle onih nesrećno izgubljenih borbi u polufinalu i u meču za bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, mislim da je sada došla zaslužena nagrada. Pogotovu imponuje to što je u dva meča Nemanja odlučivao kod izjednačenog rezultata, a bilo je to u meču prvog kola i u polufinalnom meču, tako da sam izuzetno ponosan na njega. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije i Džudo savezu Srbije što su nam omogućili ovakve uslove za treninge i pripreme koji su nas doveli do srebrne medalje“, rekao je trener džudista, Nedeljko Đukić.
Tea Tintor izgubila je meč od Holanđanke Lize Milenberg na ipon, a njena ekipa je eliminisana u prvoj rundi takmičenja.
Plivanje_Uroš Nikolić isplivao je u kvalifikacijama trke 100m slobodnim stilom vreme 51.75 sekundi i zauzeo četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 21. mesto u ukupnom plasmanu.
Vuk Čelić zauzeo je 12. mesto u finalu discipline 800m slobodnim stilom sa rezultatom 8:14.95 minuta.
„Uroš je danas bio 21. Na 100m slobodno i to je ispod njegovih mogućnosti i naših očekivanja. Ipak, s obzirom na tešku sezonu koja je iza njega i mesec dana posle Evropskog prvenstva to je solidan rezultat. Od Vuka smo očekivali mnogo vise od 12. mesta, ali eto to su trenutne mogućnosti i moramo da nastavimo da treniramo“, rekao je trener plivača Bojan Race.
Atletika_Jasmina Pruginić zauzela je 15. mesto u ukupnom plasmanu discipline 2000m stipl.
Streljaštvo_ Andrija Milovanović i njegova partnerka Agata Alina Rikardi (San Marino) eliminisali su u 1/8 finala Sančeza Klopatofskog (Australija) i Martinu Lindzi Veloso (Singapur), pobednicu u pojedinačnoj konkurenciji, rezultatom 10:8. U 1/4 finalu koje je na programu sutra od 09:00 časova po lokalnom vremenu, sastaće se sa miksom Ivana Babić (Hrvatska) – Sibrand Lorens (Južna Afrika).
Milica Babić nije uspela da u paru sa Seldon Džad Arelanom (Filipini) prođe u 1/4 finale. Poraženi su sa 10:3 u poenima od Hadir Mekhimar (Egipat) i Ištvana Penija (Mađarska).
U kvalifikacijama za ulazak među 16, Milovanović i Rikardijeva su završili na šestom mestu sa 821,2 kruga, a Babićeva i Arelan su bili 15. sa 811,5 krugova.
„Bilo je ovo veoma zanimljivo takmičenje jer tim sačinjavaju po dva strelca (prvi po plasmanu u muškoj kategoriji sa poslednjom po plasmanu u ženskoj i obrnuto). U drugom delu, za ulazak u 1/4 finale pucao je prvoplasirani tim protiv osmoplasiranog, i tako na dalje, a tim čiji je zbir dva metka veći dobija poen. Gađao se svaki metak na komandu, a tim koji prvi dođe do 10 poena išao je dalje. Andrijin tim je posle duge i teške borbe uspeo da se plasira u 1/4 finale , a novi izazovi ga očekuju već sutra“, rekla je trener Marijana Novković.
Tekvondo_Igor Glišin izgubio je od Francuza Joana Miangua u 1/4 finalnom meču kategorije +73kg rezultatom 12:5.
„Protivnik je bio dobar. Žao mi je što nisam uspeo da ga savladam jer sam baš puno trenirao. Mislim da sam dobro radio i borio se protiv jednog od najtežih protivnika u mojoj kategoriji i krivo mi je što ga nisam savladao“, rekao je Glišin nakon meča.
Šestog takmičarskog dana nastupiće Atina Kamasi u kvalifikacijama u bacanju koplja od 18:35 časova po lokalnom vremenu, Vuk Čelić u kvalifikacijama 200m leđno od 10:oo, biciklistkinje Jelena Erić i Milica Rakić koje od 08:30 voze drumsku trku, biciklisti Dušan Rajović i Aleksandar Roman koji od 10:30 voze drumsku trku. Andrija Milovanović i njegova partnerka Agata Alina Rikardi nastavljaju sutra takmičenje u 1/4 finalu od 09:00.
Povezana vest:  OI 2016, Benedek Ružičić sedma u finalu trke na 500 metara