OS. Ivo Andric - nagradjeniURUČENA NAGRADA PRVOPLASIRANOJ ŠKOLI NA OLIMPIJSKIM DRUŽENJIMA
Aleksandar Kukolj obradovao mališane osnovne škole Ivo Andrić u Rakovici

Džudista Aleksandar Kukolj i predstavnici Vojvodjanske banke zvanično su uručili nagradu u vidu sportskih rekvizita i opreme osnovnoj školi Ivo Andrić. Ova škola osvojila je prvo mesto nakon ukupnog sumiranja rezultata na Olimpijskim druženjima organizovanih na trgovima širom Srbije. Nagradu u vrednosti od 1000 evra obezbedila je Vojvođanska banka koja je zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije organizovala druženja osnovaca u gradovima širom Srbije.
„Čestitam pobednicima Olimpijskog druženja sa Vojvođanskom bankom. Imao sam prilike više puta da učestvujem na projektima edukacije najmlađih i znam koliko takvi događaji znače deci. Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti da učite o olimpizmu i da pratite uspehe sportista Srbije“ – rekao je Aleksandar Kukolj.
Milan Pašić, direktor O.Š. „Ivo Andrić“ zahvalio se Vojvođanskoj banci i Olimpijskom komitetu Srbije: „Želeo bih da zahvalim svima na lepoj saradnji i da čestitam našim učenicima koji su pokazali zavidan nivo znanja i fizičkih sposobnosti i osvojili sportke rekvizite koji će svi njihovi drugari koristiti u budućnosti.“
Tokom Olimpijskih druženja deca od četvrtog do šestog razreda iz osnovnih škola širom Srbije imala su priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama i kvizu znanja, a podršku su im pružali naši olimpijci.
„Ovo je već peta godina za redom kako zajedno sa Olimpijskim komitetom uspešno organizujemo sportska i edukativna druženja za mališane širom Srbije. Kroz ovakve projekte osnovci kroz igru i druženje razvijaju takmičarski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Čestitam našim pobednicima i nadam se da će ovakvih druženja biti i sledeće godine“ – rekla je ovom prilikom Zorica Džida, menadžer za aktivnosti društveno korporativne odgovornosti Vojvođanske banke.
Drugoplasiranoj školi „Đura Jakšić“ iz Pančeva i trećeplasiranoj školi „Sveti Sava“ iz Kragujevca takođe su uručene plakete.

Povezana vest:  OI 2016, Salaški: Nisam baš zadovoljna, ali to je trenutni maksimum