Divac Paspalj Bah i Miro sa osnovcimaTomas Bah na „Olimpijskom času“ u Beogradu

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac posetili su osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ gde su učestvovali u edukativnim radionicama organizovanim u sklopu projekata „Olimpijski čas“ i „EkOlimpijada“.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta bio je oduševljen raznovrsnošću radionica i dečjim entuzijazmom, pa se pridružio školarcima u izvođenju svake od njih ponaosob i pohvalio njihov sportski i olimpijski duh.

Povezana vest:  FIS nije zabrinut zbog skakaonica u Sočiju

Nakon toga, predsednik Bah je pomogao učenicima da u školskom dvorištu simbolično zasade drvo kestena, kako bi svi zajedno ukazli na važnost očuvanja životne sredine, jedne od osnovnih olimpijskih vrednosti.

Učesnici „Olimpijskog časa“ i „EkOlimpijade“ su izveli ceremoniju zatvaranja „EkOlimpijskog časa“ i „EkOlimpijade“ po uzoru na ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara i time demonstrirali gostima veštine koje su savladali na današnjem druženju.

Povezana vest:  MOK počeo razgovore sa olimpijskim komitetima o Igrama u Tokiju

Vlade Divcu i Tomasu Bahu na ovom događaju su se pridružili i generalni direktor MOK Kristof de Keper, direktor Olimpijske solidarnosti i direktor za odnose sa nacionalnim olimpijskim komitetima Pere Miro, sportski direktor Kit Mek Donel i direktor komunikacija Mark Adams, kao i potpredsednik i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i Đorđe Višacki.