MOI Sabac ucesniciPodravka podržava Male olimpijske igre
 
Kompanija Podravka je podržala „Male olimpijske igre“, sportsko-rekreativno takmičenje učenika od prvog do trećeg razreda osnovnih škola, koje se u organizaciji Saveza za školski sport Srbije održava tokom maja i juna u gradovima širom Srbije.
Program takmičenja proističe iz redovnog programa fizičkog vaspitanja i sastoji se iz motoričkih zadataka prilagođenih različitom uzrastu dece. Kroz zabavni poligon prolaze prvaci, poligon spretnosti je namenjen đacima drugih razreda, dok se u poligonu svestranosti takmiče učenici trećih razreda. Ovaj program realizuje se tokom cele školske godine, kako na času fizičkog vaspitanja tako i na organizovanim školskim, opštinskim i okružnim takmičenjima koja su u toku. Kroz sve nivoe takmičenja proći će čak 25.000 učenika i oko 2.000 nastavnika razredne nastave. Finalna manifestacija ove godine održaće se u Novom Sadu.
-Izvorna ideja ovog takmičenja temelji se na vaspitnim i humanističkim vrednostima sporta. Cilj je da se što veći broj dece uključi u sport kao i da se dodatno motivišu učitelji da kreativno realizuju nastavu fizičkog vaspitanja. Na ovaj način želimo da pozitivno utičemo na rast i razvoj dece kao i da kod mališana razvijemo timski duh – izjavio je predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković.
„Male olimpijske igre“ predstavljaju takmičenje sa tridesepetogodišnjom tradicijom, a ove godine održavaju se u 17 gradova širom Srbije i to u Vranju, Kikindi, Pirotu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Šapcu, Požarevcu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Paraćinu, Zaječaru, Negotinu, Majdanpeku, Čačku i Leksovcu.
-Sportske projekte namenjene najmlađima podržavamo sa velikim zadovoljstvom. Svako dete koje sa osmehom odlazi na čas fizičkog vaspitanja i jedva čeka sportsko takmičenje predstavlja korak bliže cilju, a to je negovanje sportskog duha, fer pleja i solidarnost. Bez sporta u školama, nema ni vrhunskog sporta, a ni onog najvažnijeg, zdrave i srećne dece -izjavila je brend menadžer Podravke Srbija, Suzana Pavlović.
Da ovi poligoni budu još zabavniji i slađi pobrinuo omiljeni dečiji brend Lino jer za sve učesnike obezbedio slatki predah i dodatnu energiju za sportske aktivnosti.
Povezana vest:  Srbija trenutno ima 69 kvalifikovanih sportista za OI u Riju